Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Necdet Buzbaş’ın "Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılında Gıda Sanayisinin 99 Yılı Kitabı" çıktı

Türk gıda sektörünün duayen isimlerinden, uzun yıllar Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Necdet Buzbaş'ın yazdığı “Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılında Gıda Sanayisinin 99 Yılı" isimli yeni kitabı çıktı. Buzbaş, bu hafta itibariyle kitabevlerinde satışa sunulan kitabıyla ilgili olarak, “Bu kitap, Cumhuriyet’e çok şey borçlu olan Türk gıda sanayisinin görkemli hikâyesi” diyor.




Necdet BuzbaÅ� fotoNecdet Buzbaş, “Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılında Gıda Sanayisinin 99 Yılı Kitabı’nda”, Türkiye Cumhuriyeti’nin Osmanlı İmparatorluğu’ndan devraldığı mirastan yüzüncü yılına kadar geçen bir asırlık döneme kadar gıda sanayisinin gelişimini kronolojik sıraya göre ele alıyor. Buzbaş, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar geçen 99 yıllık süreçte gıda sanayisinin aktörlerini ve faaliyetlerini ortaya koymaya, yaşananları neden sonuç-ilişkileri, etkileri, önemleri bağlamında sunmaya ve durum değerlendirmesi yaparak gıda sanayisinin fotoğrafını çekiyor.
 
"Türk gıda sanayisi Cumhuriyet'e çok şey borçlu"
Türk gıda sanayisindeki büyük resmi ortaya çıkaran bu çalışma, başarı hikâyelerini, sektöre adını yazdıran girişimcileri, girişimlerden günümüzde de sürdürülebilir olanları, küreselleşme ile artan çeşitliliği ve zenginliği ve salgın yıllarında gösterilen performansı gözler önüne sererek gıda sanayisinin vazgeçilmezliğini vurguluyor. Necdet Buzbaş yeni kitabıyla ilgili olarak, “Cumhuriyet’e çok şey borçlu olan Türk gıda sanayisinin görkemli hikâyesi” ifadesini kullanıyor.
 
Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılında Gıda Sanayisinin 99 Yılı Kitabı, bu hafta itibariyle kitabevlerinde satışa sunuldu.
 
Necdet BuzbaÅ� kitapKitaba ilişkin bilgiler
 
· Kitap Adı: Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılında Gıda Sanayisinin 99 Yılı
· Yazar: Necdet Buzbaş
· Yayınevi: The Kitap
· Hamur Tipi: 2. Hamur
· Sayfa Sayısı: 356
· Ebat: 13,5 x 21
· İlk Baskı Yılı: 2023
· Baskı Sayısı: 1. Basım
· Dil: Türkçe
· Barkod: 9786256415690