Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, 9-10 Mayıs 2024'te İstanbul’da yapılacak

Gıda Güvenliği Derneği tarafından sekizinci kez düzenlenen “Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi” “Gıda Güvenliği Sorumluluğumuzdur” sloganıyla 9-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Grand Cevahir Hotel & Convention Center’da gerçekleştirilecek.




Gıda Güvenli�i Kongresi
Gıda Güvenliği Derneği koordinatörlüğünde, Uluslararası Gıda Güvenliği Kurumu (IAFP-International Association for Food Protection) iş birliğinde, birçok meslek örgütü ve sivil toplum örgütünün desteğiyle düzenlenmekte olan “8.Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi” Türkiye’de ana teması sadece gıda güvenliği olan ve gıda sektörünün tüm paydaşlarını uluslararası platformda bir araya getirmeyi hedefleyen tek kongre olma özelliğine sahip. 2009 yılından beri yapılan bu kongrenin sekizincisi, 9–10 Mayıs 2024 tarihinde Grand Cevahir Hotel & Convention Center’da gerçekleşecek. 
 
Zengin bilimsel program
Kurulduğu günden beri tüm çalışmalarında bilimi, ilgili tüm mesleklerin ve tarafların birlikteliğini  temel alan Gıda Güvenliği Derneği, gıda güvenliğinin hem yurt içi hem de yurt dışı tüm paydaşlarını “8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi”ne davet ediyor. Kongrede “Gıda Güvenliğinde Ortaya Çıkan Yeni Riskler”, “Geleneksel Gıdalarda Gıda Güvenliği”, “Gıda Güvenliğinde Yeni Yaklaşımlar/İnovatif Çözümler”, “Sürdürülebilirlik mi Gıda Güvenliği mi?” ve “Gıda Sektöründe Hijyenik Tasarım Uygulamaları” başlıklı oturumların yanı sıra iki adet de interaktif panel gerçekleştirilecek. Gıda güvenliğinin teknik bir konu olduğu kadar sosyal boyutlarının da olduğu farkındalığıyla panellerden birinde sosyal boyutlarıyla gıda güvenliği tartışılacaktır. Diğer panelde ise nasıl bir gıda güvenliği mevzuatı sistemi olması gerektiği ilgili taraflarla değerlendirilecek. 
 
Gıda güvenliğiyle ilgili olarak gündemde yer alan tüm konulara ışık tutmak isteyen ve gıda güvenliğine dair söyleyecek sözü olan herkesin kendini ifade edebileceği bir buluşma noktası olan “8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi”ne, bildiri özeti başvuruları ve kayıtlar www.gidaguvenligikongresi.org web adresi üzerinden online olarak alınmaya devam edilmekte.
 
“8.Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi”nin amacı; özel sektör, kamu kurumları, üniversiteler, meslek kuruluşları, uluslararası uzmanlar ile sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek güvenilir gıda konusunda dünyada hızla gelişen bilimsel yeniliklerin paylaşılmasını ve sektördeki iyi uygulama örneklerinin daha fazla duyulmasını ve bu uygulamaların örnek oluşturmasını sağlamak.
 
Son kongreye 400'den fazla katılımcı gelmişti
2022 yılında düzenlenen “7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi”, gıda zincirinin her aşamasını temsil eden 36 kurumun varlıkları ve katkılarıyla düzenlendi. Kongre 18 ülkeden 400’den fazla kişinin katılımıyla gerçekleşti. Gıda Güvenliği Derneği gıda zincirinde sorumluluk alan tüm mesleklerden temsilciler, kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler, tüketiciler ve basın temsilcilerini ağırladı.
 
8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi'ne kayıt ve bildiri özeti gönderileri için: http://www.gidaguvenligikongresi.org