Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
TGDF ve Karma Grup iş birliğiyle sektör spesifik eğitimlerde oyunlaştırma deneyimi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) ve Karma Grup iş birliğiyle düzenlenen sektör spesifik eğitimlerin ilki olan "Temel Proses Validasyonu”, 9 Şubat'ta Pendik Crowne Plaza’da yapıldı. Eğitime gıda ve içecek sanayi profesyonelleri yoğun ilgi gösterdi.




Karma Grup validasyon eÄ�itimSektör spesifik özel iş çözümleriyle danışmanlık, eğitim ve denetim hizmetleri sunan Karma Grup ile Türkiye gıda ve içecek sanayisinin üretim, istihdam, ihracat ve ithalatının yüzde 95’lik bölümünü kapsayan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF), bir dizi eğitim düzenlemek üzere bir iş birliğine gitti. Söz konusu iş birliğiyle TGDF ve Karma Grup uzmanlığını ve deneyimini bir araya getirerek sektördeki bilgi paylaşımını artırmayı amaçlıyor.
 
Eğitimlerin ilki olan ve 9 Şubat Cuma günü Pendik Crowne Plaza'da gerçekleştirilen "Temel Proses Validasyon Eğitimi", Positive Mood Institute tarafından düzenlenen etkinliklerle keyifli bir atmosferde geçti. Katılımcılar, yüzlerinde gülümsemeyle, öğrenirken eğlenmenin tadını çıkardılar. Sektörün en zor konularından biri olan proses validasyonu eğitimi, katılımcıların yoğun ilgisi ve memnuniyetiyle başarıyla tamamlandı.
 
Sinem Bahçekapılı ve Nihal AyÅ�e Mortepe“Oyunlaştırma deneyimi kolay öğrenmeyi hızlandırıyor”
Karma Grup Satış Pazarlama Koordinatörü Sinem Bahçekapılı, "Gıda ve gıdaya eş değer sanayilere yönelik eğitimleri farklı bir yaklaşımla ele alarak, oyunlaştırma deneyimiyle uygulamaya yönelik kalıcı sonuçlar elde ediyoruz. Özellikle içerisinde pek çok prosedür, soyut kavramlar veya formüller barındıran içerikleri anlamak ve bu bilgileri günlük hayatta kullanabilme yetisi kazanmak zaman alır. Bu teorik bilgi ve yaklaşımlar genellikle sıkıcı ve sıradan bulunabilir. Temelinde oyun olmayan alanlarda, oyunsal düşünme ve problem çözme gibi yetkinliklerimizi kullanarak tasarladığımız eğitimler, etkinliklerden keyif almayı ve optimum seviyede verim elde etmeyi sağlar. Bu doğal olarak 'kolay öğrenme'yi hızlandırır. Aslında en net tabir, eğlenerek ve deneyimleyerek öğrenmektir. Konuya bizzat dahil olduğunuzda ve bunu eğlenerek yaptığınızda öğrenme hızlanır ve içselleştirilir. Bu yöntemin, öğrenileni hayata geçirebilme yetisini beslediği ve unutma süresini uzattığı da biliniyor" şeklinde konuştu.
 
Eğitmen Prof. Dr. Barbaros Özer ise şu açıklamalarda bulundu: "Proses validasyonu, belirli bir sonuca ulaşmak için bir kontrol önleminin uygun şekilde uygulandığı takdirde, tehlikenin kontrol edilebildiğine dair kanıt elde etmeyi ifade eder. Her bir gıda üretim sistemi, kendine özgü bir validasyon programına tabidir. Bu sebeple, gıda firmalarının kendi üretim süreçleri ile ilişkili validasyon modellerini oluşturmaları büyük önem taşır. TGDF ve Karma Grup iş birliğiyle düzenlenen Temel Proses Validasyonu eğitimi çerçevesinde, temel validasyon tanımları, proses validasyon ilkeleri, yasal süreçler, metot validasyonu ve temizlik validasyonu gibi konular interaktif bir şekilde ele alındı."
 
TGDF ve Karma Grup iş birliğiyle başlatılan ve sektördeki bilgi akışını artırarak tüm gıda ve içecek sektörü çalışanlarına fayda sağlamayı amaçlayan sektör spesifik eğitimlerin düzenli olarak devam ettirilmesi hedefleniyor.
 
Eğitimler sektördeki bilgi paylaşımını artıracak
TGDF Genel Sekreteri Nihal Ayşe Mortepe ise Karma Grup ile gerçekleştirdikleri iş birliğine ilişkin şunları söyledi: "Gıda ve içecek sanayisinde mühendislerin eğitimi, kaliteli ürünlerin üretimi, iş süreçlerinin iyileştirilmesi ve yenilikçi çözümlerin geliştirilmesi açısından son derece önemlidir. Federasyonumuz, sektördeki kalite ve inovasyonu destekleyerek üyelerimize seminerler, mentorluk programları ve sanayi iş birlikleri gibi girişimlerle destek sağlamayı amaçlamaktadır. Bu iş birliğiyle başlatılan eğitimlerin, sektördeki bilgi paylaşımını artırarak tüm sanayi çalışanlarına fayda sağlamasını temenni ediyoruz."