Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Tahinin 5 bin yıllık tarihini anlatan “The Book of Tahini” kitabı çıktı

5 bin yıllık bilinen geçmişiyle tahin, coğrafyamızda filizlenen en büyük değerlerden biri.  Günlük yaklaşık 100 ton üretim kapasitesiyle tahin sektörünün önde gelen üreticilerinden Tunas - Çelikler Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çelik, Ketebe Yayınları etiketiyle okurla buluşan The Book of Tahini’nin tanıtım toplantısını Fişekhane’de gerçekleştirdi. 




Tahin kitabı lansmanTahinin 5 bin yıllık tarihi ve gerçekleştirilen prestijli çalışma hakkında yapılan tanıtım toplantısı renkli görüntülere sahne oldu. Yazar Hüseyin Çelik, Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri ve Ketebe Yayınları Şef Editörü Hande Yıldırım Önsöz’ün kitap hakkında yaptıkları değerlendirmelerin ardından, The Levant Tahinier’de bir lezzet deneyimi gerçekleştirildi. 
 
Tahin kitabı kapakSusamla açılan büyülü kapı: Tahin Kitabı
Ketebe Yayınları tarafından yayımlanan Hüseyin Çelik’in kaleme aldığı The Book of Tahini’nin tanıtım toplantısı 29 Kasım Cuma günü Fişekhane’de gerçekleşti. Kitap hakkında yapılan değerlendirmeleri tahinden yapılan tatlıların tadımı takip etti. Tanıtım toplantısında tahinin serüvenini anlatan Çelik, “Tahinin tarihsel, kültürel ve gastronomik önemini derinlemesine inceleyen ve kapsamlı tarifler sunan bir kitap hazırladık. Uzun bir araştırma ve titiz bir çalışma sonucunda hazırladığımız “Tahin Kitabı - Susamla Açılan Büyülü Kapı” adlı kitabımız da yayınlandı. Tahinin ham maddesi olan susamın yetişmesi için en verimli topraklar “Levant Bölgesi” diye tabir ettiğimiz doğu Akdeniz topraklarıdır. Levant bölgesi içerisinde bulunan tüm ülkeler arasında dünyanın en büyük tahin üreticisi olmayı başardık. Bunun da kitabımıza ayrı bir değer kattığını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.
 
“Dünyanın ilk tahin butiğini açtık, 14 farklı ülkeden susam getiriyoruz”
Hüseyin Çelik konuşmasına şöyle devam etti: “The Levant, Tahiner tahin butiğimiz dünyada ilk olma özelliği taşıyor. 14 ülkeden farklı türde susamları misafirlerimizin önünde tahine dönüştürerek bir lezzet deneyimi sunuyoruz. Biz tahine dokunuyoruz. Gayemiz bu. Bu işletmemiz ticari amaçlardan çok uzak. Tek bir amacımız var o da tahinle alakalı farkındalık oluşturmak ve en güzel hâlini deneyimletebilmek.”