Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: lahmacun

Tatlıses Gıda ayda 20 bin dondurulmuş lahmacun üretiyor


Yayın: 24-12-2012
Kategori: Gıda

Tatlıses Gıda Genel Koordinatörü Özlem Yetiş, aylık 25 bin adet içli köfte, 20 bin adet lahmacun ve 6 bin adet künefe satışı yaptığını açıkladı.


Lahmacuna kıyma ayarı


Yayın: 12-01-2016
Kategori: Gıda

Türk mutfağının önemli lezzetlerinden lahmacundaki kıyma oranı yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkarıldı. Standartların altında üretim yapan işletmelere ise 14 bin 700 lira ceza kesilecek. 
 

Trendyol Yemek'te 2023'ün ilk yarısında zirveye lahmacun yerleşti


Yayın: 03-08-2023
Kategori: Gıda

Trendyol Yemek ve Trendyol Hızlı Market ile 16 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet veren Trendyol, 2023 yılı ilk 6 aya ait verileri açıkladı. Verilere göre market tarafında en yoğun sipariş, akşam 17-19 saatleri arasında verilirken, yemekte en yoğun ilgiyi kahvaltıda simit, öğle ve akşam yemeklerinde ise lahmacun gördü.

Tavuk döner yükseldi, lahmacun geriledi



2023 yılında en çok sipariş edilen yemekleri dikkat çekici veriler eşliğinde açıklayan Yemeksepeti, yeme içme trendlerini ve alışkanlıklarını gözler önünde serdi. 2023’te “Türkiye’nin En Sevilen Online Yemek Sipariş Markası” seçilen Yemeksepeti’nin duyurduğu istatistikler, Türkiye'nin dört bir yanındaki milyonlarca insanın damak zevki çeşitliliğini gözler önüne sererken, sektördeki değişimleri ve yenilikleri de ortaya koyuyor.

Aktaşlar'ın eksi 40 derecede dondurulan ürünleri global pazarlarda ısınıyor



Anadolu’nun zengin tatlarını günümüz sofralarına pratik ve lezzetli bir şekilde taşıyan Aktaşlar Lezzet Grubu, tüketicilerini Türk mutfağının köklü kültürel tatlarıyla buluşturuyor. Soğuk zincir teknolojisi sayesinde eksi 40 derecede dondurulan ürünlerini, uluslararası kalite standartlarıyla global pazara taşıyarak sektöründe fark yaratmayı hedefleyen firma, sıfır atık hedefleri ve çevre dostu projeleriyle de dikkat çekiyor. Enerji verimli makinelerle yılda ortalama yüzde 20-30 arasında enerji tasarrufu sağlayan Aktaşlar Lezzet Grubu, yılda 100-150 ton atığı geri dönüştürüyor.