ASÜD ve Ekin Endüstriyel A.Ş.ortaklığında organize edilen “Süt Endüstrisinde Eşanjör Kullanımı” başlıklı webinarı, 10 Ağustos Perşembe günü saat 14.00’te yapılacak.
Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen “Sürdürülebilirlik ve Karbonsuzlaşma Farkındalık Eğitimi” webinarı 13 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Webinar ücretsiz olarak izlenebilecek.
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Pala’nın yaptığı “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Tarım” webinarında konuşan Gazeteci – Yazar Dr. Rüştü Bozkurt ve Frankfurt School Kıdemli Tarım Uzmanı İbrahim Oğuz Türkiye’de tarım sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Her iki isim de tarım ve gıdanın Türkiye için beka sorunu olduğuna dikkat çekti.
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır.
İstanbul Ticaret Borsası’nın Güvenilir Ürün Platformu desteği ile düzenlediği ‘Borsa Meydanı’nda Sektörler Konuşuyor’ toplantılarında bu ay patates ve soğan sektörünün sorunları tartışıldı. Toplantıda konuşan Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, ürün ihracatının yasaklanması yerine kısıtlanmasının tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), gıda sektörünün gelişimine katkı yapmak amacıyla mayıs ayı içinde “Gıda Sanayinde Enerji Verimliliği ve Tasarrufu” ile “Yeni Nesil Fonksiyonel Gıdaların Geliştirilmesi” seminerlerini düzenledi. TGDF Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala’nın moderatörlüğünde online olarak gerçekleştirilen seminerlerde önemli bilgiler paylaşıldı.
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
* Bu haber, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran 2025 sayısında yayımlanmıştır.