Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: zehirlenme

Gıda kaynaklı başlıca hastalıklar ve nedenleri



Gıda kaynaklı hastalıklar, genellikle kontamine gıda veya suyun tüketilmesi yoluyla vücuda giren bakteri, virüs, parazit ya da kimyasal maddelerin sebep olduğu, genellikle bulaşıcı veya zehirleyici hastalıklar olarak dikkat çekiyor. 
 

Et ve tavuk dönerde tadarak anlaşılamayan hileler



Et ve tavuk dönerde hile ya da tağşiş yapan işletmeler tüketicinin hem sağlığına hem de cebine zarar veriyor. Bazı tavuk döner işletmeleri 100 gram fiyatına 50 gram verip, içeriğinde de tavuk derisi kullanıyor. Et dönerde ise hileci işletmeler et dönerin içine kıyma, kırıntı et, sakatat hatta tek tırnaklı eti koyabiliyor. Üstelik bunları tadımla anlamak mümkün değil.
 

İstanbul’da sahte içki faciası... Son 1 haftada 17 kişi hayatını kaybetti



İstanbul'da sahte içkiden ölümler artıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün paylaştığı bilgiye göre, sahte içkiden ölenlerin sayısı son vakalarla sekizden 17 kişiye yükseldi. Geçen yıla kıyasla 2024 yılında ele geçirilen sahte alkol miktarı 4 kat arttı.

Ankara’da sahte içki 33 can aldı



Ankara Valisi Vasip Şahin, kentte sahte içki nedeniyle 33 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yoğun bakımda tedavi altında olduğunu söyledi.

Kocaeli’de 648 kişi tavuk dönerden zehirlendi



Kocaeli'de bir dönerciden döner yiyen yüzlerce kişi mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. İşletme sahipleri tutuklanırken alınan numuneler yönetmeliğe aykırı bulundu. Uzmanlar, “Tavuk parçaları bazen çamaşır suyu ile beyazlatılıyor” diyerek merdiven altı üretim konusunda uyardı.

İçtiği kahvenin bulaşık deterjanıyla yapıldığı ortaya çıktı... İki kişiye ev hapsi



Beyoğlu’nda bir kafede endüstriyel bulaşık deterjanıyla hazırlanan Türk kahvesini içen mühendis Ayben Ö. T., yoğun bakıma kaldırıldı. Yaşam mücadelesi veren genç kadının kahvesini yapan kafe çalışanı ve işletme sahibine ev hapsi ve yurt dışı yasağı verildi. Kafe mühürlendi.

Böcek ailesinin 3 ferdinin ölümünde yeni gelişme


Yayın: 17-11-2025
Kategori: Gıda

İstanbul Fatih’te bir otel odasında anne ile iki çocuğunun art arda yaşamını yitirmesiyle ilgili soruşturma beklenmedik bir noktaya taşındı. İlk değerlendirmelerde ailenin dışarıdan tükettikleri bir gıdadan zehirlenmiş olabileceği düşünülüyordu. Ancak yeni bilgiler bu ihtimali geride bıraktı. Cinayet Büro’nun ulaştığı bulgulara göre, ölüm saatlerinden kısa süre önce otelin giriş katındaki bir odada tahtakurusu için ilaçlama yapıldığı ortaya çıktı.

Böcek ailesinin ölümüne ilişkin rapor çıktı: Lokum, kumpir ve midye temiz



İstanbul'un Fatih ilçesinde “gıda zehirlenmesi” şüphesiyle dört kişinin yaşamını yitirdiği olayda Böcek ailesinin tükettiği besinlerde uygunsuz bir madde tespit edilmedi.