Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Elektronik Ürün Senedi'ne geçişte sona gelindi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) düzenlenen ''Kayısı Lisanslı Depo Taslak Çalışması Toplantısı''nda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Hakan Çalış, Lisanslı Depoculuk Kanunu'nun yürürlükte olduğunu belirtti.




elektrik_urun_senedi_hububatÇalış, ''Lisanslı depoda toplamda 190 bin ton kapasiteye ulaşmış durumdayız. İzmir'de verilecek lisansla beraber elektronik ürün senedine geçiş sağlanmış olacak'' dedi. Toprak Mahsulleri Ofisi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce 2011 yılında hububat ve fındık üzerine kurulan bir depoya lisans verdiklerini belirten Çalış, 2012 yılında da Tiryaki Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketi'ne lisans verdiklerini söyledi.
Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketi'ne önümüzdeki hafta lisans verilmesinin planlandığını kaydeden Çalış, firmanın 66 bin balyalık pamuk kapasitesine sahip bir şirket olduğunu dile getirerek, ''Lisanslı depoda toplamda 190 bin ton kapasiteye ulaşmış durumdayız. İzmir'de verilecek lisansla beraber elektronik ürün senedine geçiş sağlanmış olacak. Borsada hisse senedi alım satımına benzer şekilde lisanslı depoya konulan ürün karşılığında düzenlenmiş olan ve elektronik ortamda tedavül edilip takip edilecek olan elektronik ürün senetleriyle birlikte kayısı ve diğer ürünler depodan çıkmadan alınıp satılabilecek. Amacımız kayısıda da bu prosedürü işletebilmek'' diye konuştu.