Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Eurofins Türkiye'den Gıda Otantisitesi Semineri

Eurofins Türkiye tarafından organiza edilen Gıda Otantisitesi - Food Authenticity Semineri 12 Aralık 2018 Çarşamba günü Sheraton Grand İstanbul Ataşehir’de gerçekleştirilecek. 




Gıda analiziDünyada gıda ticareti  ve sirkülasyonunda  “Gıda  Otantisitesi”  giderek büyük önem kazanmaya başladı. Bu çerçevede de otantisite belirleme çalışmalarında önemli gelişmeler sağlanmış olup uygulamaya konuluyor. Gıda gerçekliği “Food Authenticity” dendiğinde gıdalarda taklit/tağşiş, gıdanın menşei yani coğrafi işaretleme ve gıdanın üretim yöntemi konuları anlaşılıyor. Gıdalarda uygunsuzlukların yapılması etiket üzerinde tüketicinin yanıltılması şeklinde ortaya çıkarken, haksız ekonomik kazanç sağlanmasına neden oluyor ve bazı durumlarda da önemli gıda güvenliği risklerini beraberinde getiriyor. 
 
Gıda uygunsuzlukları, gıdaların mevzuata veya izin verilen özelliklerine aykırı olarak üretilmesi veya gıdaların şekil, bileşim ve nitelikleri itibariyle kendisinde olmayan özelliklere sahip gibi gösterilmesi ile karşımıza çıkabiliyor. Diğer yandan coğrafi işaretleme, gıda ürünlerinin markalaşması ve kalitesinin korunması açısından son derece önemli bir konu. Fiyatı yüksek, markalaşmış ürünlerde ortaya çıkabilecek otantisite sorunları hem tüketicinin yanıltılmasına, hem de haksız rekabete neden oluyor. 
 
Gıdalarda otantisitenin Türkiye için önemli bir konu olduğunu göz önünde bulunduran  Eurofins Türkiye, 12 Aralık 2018 Çarşamba günü Sheraton Grand İstanbul Ataşehir’de gerçekleştireceği Gıda Otantisitesi - Food Authenticity konulu bir seminerle bu önemli konuyu gündeme taşıyor. Seminerde Eurofins uzmanları tarafından çeşitli gıdalarda karşılaşılan otantisite ve bunları belirlemeye yönelik teknikler hakkında bilgiler sunulacak. 
 
Tarih   : 12 Aralık 2018, Saat 9:00-13:00
Yer      : SHERATON GRAND İSTANBUL ATAŞEHIR 
             Barbaros Mah. Mor Sümbül Sk. No:1  Ataşehir 34746
 
Not      : Sunumlar İngilizce’den Türkçe’ye çevirilecektir.
             Seminere sınırlı sayıda katılımcı kabul edilebilecektir.
             Katılımınızı 5 Aralık 2018 Çarşamba gününe kadar bildirmenizi rica ediyoruz.
 
LCV     : Eurofins İstanbul Gıda Kont.Lab: Funda Buğdaycı Tel.0216 464 44 12   
 
 
Seminer programı ise şöyle:
 
 

09:00 -  09:30                     Kayıt

 

09:30 – 09:45                     Açılış Konuşması

                                        

09:45 - 10:00                      Introduction, General Context of Authenticity Controls in Turkey

                              Prof. Dr. M. Pala, Chairman of the Board, Eurofins Turkey

 

10:00 – 10:45                     Analytical Chemistry Tools to Detect Adulteration in Fruit Products, Oils and Fats, Spices, Flavours and Flavoured Food

                              Dr. E. Jamin, Authenticity Business Unit Manager, Eurofins  Analytics  France

 

10:45 - 11:15                      Honey Authenticity: Non-Target and Target Analysis by Liquid Chromatography High Resolution  Mass Spectrometry

Dr. K.P.Raezke, Senior Technical Director Food Safety & Innovation. Eurofins Food Integrity Control GmbH  Germany

 

11:15–11:40                       Kahve Arası

 

11:40–12:10                       Tackling Food Fraud by DNA-based Analytical Methods                                                                                                                    Dr. I. Haase, Business Development Manager, Food Eurofins Genomics Germany

 

12:10–12:40                       Geographical Origin & Traceability Studies

                              Dr. E. Jamin, Authenticity Business Unit Manager, Eurofins Analytics  France

 

12:40–13:00                       Wrap up & Discussion 

                                             Prof. Dr.M. Pala, Chairman of the Board, Eurofins Turkey

 

13:00                                    Öğle Yemeği

 


Yorumlar

Hiçbir yorum bulunamadı


Yeni yorum yaz