Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması’nın üçüncüsü yapılacak

Gıda sektörünün bölgesel ve uluslararası iş birliği platformu olan, bölgedeki en yeni ürün, hizmet ve teknolojilerin sergilendiği WorldFood İstanbul Fuarı; dünyanın önde gelen şef, gurme, yemek yazarı, gazeteciler, otel ve restoran işletmecilerinin üye olduğu World Gourmet Society iş birliğinde uluslararası “Best Plate Challenge” yarışmasını 3. kez düzenliyor.
 




Şefin tabağıWGS iş birliği ve Aşçılar Derneği, Favori Lezzetler ve Gastronomi Turizmi Derneği destekleriyle, bu yıl 3. kez düzenlenen “Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması” ile Türkiye’nin dört bir yanındaki şeflerin uluslararası platformda tanınmaları, yerel ürünleri tanıtmaları, bölge ve kültürlerini paylaşmalarında bir köprü olunması amaçlanıyor. Katılımın tamamen dijital olarak, fotoğraf ve video paylaşımıyla ücretsiz gerçekleştirileceği yarışmaya; yüksek kaliteli, üstün niteliklerle yemek yapan ve servis eden tüm otel, restoran ve kafe şefleri katılabiliyor. Geçtiğimiz senelerde video gönderimiyle katılım sağlanan yarışmaya, bu sene yaratıcı tabakların fotoğraflarını göndererek de katılım sağlanabilecek.
 
Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışması Yeni Kategorilerle Büyüyor
Kabul edilen tüm fotoğraf ve videolar, World Gourmet Society’nin (WGS) global topluluğuna ve de WGS tarafından belirlenen dünya klasmanında bir jüriye sunulacak. İçerik, başvuru ve değerlendirme süreçlerinin tamamen dijital olarak ilerleyeceği yarışmanın global jürisinde yer alan isimler aşağıdaki gibidir:
 
Alan Coxon – Fransa / TV Programcı, Şef
Andreas Döllerer – Avusturya / Lerbach Castle, Almanya & La Taverna, Milano Şefi
Andy Hayler – Birleşik Krallık / Gurma, Yemek Eleştirmeni
Armando Cristofori – İtalya / Italian Dining Summit Başkanı
Erik Wolf – Birleşik Krallık / World Food Travel Birliği Başkanı
Hannes Tiefenthaler – Avusturya / Rocchini CEO
Holger Bodendorf – Almanya / Michelin Yıldızlı Şef
Oliver Lange – A.B.D./ Zuma Baş Şef
Uwe Micheel – B.A.E./ Emirates Culinary Guild Başkanı
Birbirinden ünlü ve başarılı uluslararası şeflerin yer aldığı jüri, gönderilen içerikleri aşağıdaki kriterlere göre değerlendirecek ve her kategori için finalistler ve kazanan şef belirlenecek:
 
Fotoğraf ve Video Kategorileri
Şef Olarak Kişiliğini Göster (Yıldız Kategori)
En Profesyonel Hazırlanmış Fotoğraf ya da Video (Yıldız Kategori)
En Yaratıcı Tabak
En İyi Malzeme Kullanımı
En İyi Pişirme Tekniği
En İyi Yerel Lezzet
En Eğlenceli Video
En İyi Sosyal Medya Etkileşimi
 
Fotoğraf ve videolar arasından belirlenecek Türkiye finalistlerinin tabakları, 2-5 Eylül 2020 tarihlerinde düzenlenen WorldFood İstanbul kapsamında tanıtılacak ve madalyalarına kavuşacak.
 
Türkiye Şefin En İyi Tabağı Yarışmasına kabul edilen tüm yarışmacılar, global yarışmaya da doğrudan katılma hakkı kazanacak. Global final ise 25 Ocak 2021 tarihinde Londra’da gerçekleştirilecek ve dünyanın dört bir yanından ünlü şefler ağırlanacak. Katılımcılar content@hyve.group adresine gönderecekleri fotoğraf ve videolarla “dijital dünyada izlerini” bırakırken, sadece WorldFood İstanbul’un tanıtım çalışmalarından yararlanmakla kalmayacak, WGS’nin prestijli üyelerinden oluşan 50.000’i aşkın gurme ağına gönderilen haber bültenleri ve çeşitli duyuru çalışmalarında da yer alma fırsatı yakalayacak.
 
Katılım koşullarının neler olduğunu ve yarışmacılardan istenenlerin detaylarını yarışma şartnamesini inceleyerek öğrenebilirsiniz. Detaylı bilgi için: https://www.worldfood-İstanbul.com/Sayfa/sefin-en-iyi-tabagi-yarismasi-2020