Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Mersin gıda sektöründen 25 bin profesyoneli ağırlayacak

Mersin 7. Uluslararası Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı, Forza Fuarcılık A.Ş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile 24 - 27 Ocak 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.





mersin_gida_fuari.jpg

Uluslararası arenada gıda endüstrisinin önemli buluşma noktalarından biri olma yolunda hızla ilerleyen Mersin’de sektör profesyonelleri, Mersin Yenişehir Fuar Merkezi’nde bir araya gelecek. Bu yıl 9 bin m²’lik bir alanda 200’ü aşkın firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek organizasyona, Ekonomi Bakanlığı organizatörlüğünde AKİB koordinatörlüğünde yapılacak alım heyeti çalışmaları ile birlikte yerli yabancı 25 bin profesyonel ziyaretçi bekleniyor.

KOSGEB tarafından da desteklenen Mersin 7. Uluslararası Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı’nda; süt ve süt ürünlerinden şekerleme ürünleri ve çikolataya, hazır gıda ve konserve ürünlerinden gıda katkı, boya ve yardımcı maddelere, bitkisel yağlardan unlu mamullere, deniz ürünlerinden gıda güvenliği, hijyen ve kalite kontrol teknolojilerine kadar gıda sanayinin pek çok alt sektöründen ürünler sergilenecek. 4 bin m²’lik bir alanda yapılan Mersin 6. Uluslararası Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı’na 176 firma katılmıştı. Fuarı, 15 ülkeden 175, 22 ilden 23 bin 300 profesyonel olmak üzere 23 bin 475 ziyaretçi gezmişti.