Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Karma Grup’tan propolis webinarı

Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen Fonksiyonel Gıdalar ve Sağlık Etkileri Webinarı, 18 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. 1 saat sürecek ve ücretsiz olarak yapılacak webinarda arıların mucizesi propolis ayrıntılarıyla anlatılacak.




Arı görseliKarma Grup'un fonksiyonel gıdalar üzerine hazırladığı ücretsiz bilgilendirme webinar serilerinin ikincisinde propolis konusu ele alınacak. Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Tuğba Özdal’ın propolisi tüm boyutlarıyla anlatacağı etkinlik, 18 Nisan Salı günü 15.00 -16.00 saatleri arasında online olarak yapılacak.
 
Propolisin önemi nedir?
Propolisin bal arıları tarafından çeşitli bitkilerden toplanan ve reçine ile kendi mumlarının karıştırılmasıyla elde edilen aynı zamanda kovan yapımı ve bakımında kullanılan yapışkan reçineli bir ürün olduğunu açıklayan Karma Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Sinem Bahçekapılı, “Genellikle propolis %50 reçine ve bitki balsamı, %30 balmumu, esansiyel yağlar, %5 polen ve %5 diğer çeşitli maddelerden oluşur. Yapısında bulunan galangin, luteolin, kafeik asit fenil ester, krisin, pinosembrin, pinobanksin, ferulik asit gibi biyolojik aktiviteye sahip bileşenler insan sağlığının korunmasında büyük öneme sahiptir. Günümüzde her altı kişiden birinin ölümüne sebep olan kanserin tedavisi ve iyileşme sürecinin desteklenmesinde propolisin faydası kanıtlanmıştır. Bunun yanında, özellikle propolis, antimikrobiyal, antiviral, antifungal, antioksidan özelliği ile gıdaların korunması ve fonksiyonel özelliğinin arttırılmasına yardımcı olmaktadır” diye konuştu.
 
Propolis webinarıPropolisin söz konusu bu faydalı özellikleri nedeniyle fonksiyonel gıda üretiminde, kozmetik sanayinde, ilaç sanayinde ve destekleyici bir tedavi olan apiterapide kullanıldığına dikkat çeken Bahçekapılı, “Propolisin içeriği, sağlık üzerine etkileri, fonksiyonel gıdalarda kullanım uygulamalarından bahsedeceğimiz webinarımıza herkesi davet ediyoruz. Webinarımız Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Tuğba Özdal ile düzenlenmektedir” dedi. 
 
Fonksiyonel Gıdalar ve Sağlık Etkileri Webinarı’na ilişkin bilgiler
 
Webinar Tarihi: 18 Nisan 2023 – Saat 15.00 -16.00
Konuşmacı: Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Tuğba Özdal
Kayıt ve İletişim: info@karmalt.com 
Kayıt Formu: https://forms.gle/SzZ97U9Kx8iHoUk88