Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: propolis

Piyasadaki her propolis yüksek etken maddeye sahip değil



Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi tarafından yapılan araştırma piyasadaki her propolisin yüksek etken madde içermediğini ortaya çıkardı. Piyasada bulunan en yüksek etken maddeye sahip propolisin ise tek kullanımlık şase ürün olarak kullanıma sunulan su bazlı propolis olduğu açıklandı.
 

Anadolu Propolisi pandemide kalkan oldu



Bugüne kadar yapılan en geniş katılımlı arı ve arı ürünleri toplantısında konuşan bütün uzmanlar Anadolu Propolisi’nin bağışıklık sistemine katkısına dikkat çekti ve pandemi sürecindeki pozitif etkisini dile getirdi.
 

Güçlü bağışıklık sisteminin sırrı: Bal ve propolis kürü



Dünyanın en saygın eğitim kurumlarından Oxford Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada balın piyasadaki antibiyotik ve ağrı kesicilerden ortalama yüzde 36 daha etkili olduğu ispatlandı. Özellikle toz propolis ile karıştırılarak tüketildiğinde etkisi çok daha güçlü hale geliyor. Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, bal ile propolisin doğru kullanımını ve insan vücuduna faydalarını anlattı.
 

Türkiye’nin ilk propolis konferansı gerçekleşti



Gıda Aydınlatma Platformu tarafından BEE’O Propolis'in katkılarıyla düzenlenen 1. Ulusal Propolis Konferansı’na sağlık profesyonelleri büyük ilgi gösterdi.
 

Sağlıklı beslenme ve arı ürünlerinin önemi Başakşehirli annelerle paylaşıldı



Başakşehir’de gerçekleştirilen Anne Çocuk Sağlıklı Beslenme Eğitiminde, arı ürünlerinin bağışıklık sistemine ilişkin katkılarını anlatan Güvenilir Ürün Platformu Danışma Kurulu Başkanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı soru yağmuruna tutuldu.