Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: analiz

Gıda katkı maddelerinde yüksek hızlı analiz uygulamaları (UFLC / UFLC XR)



Yük. Kimyager Ozan HALİSÇELİK - Ant Teknik Cihazlar Aplikasyon Uzmanı

Laboratuvarlar güvenilir gıdanın vazgeçilmez halkası



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Dr. Neslihan Alper, gıda güvenliğinin sağlanmasında laboratuvarların vazgeçilmez öneme sahip olduğunu belirtiyor.   

Gıda laboratuvarlarımızın geleceği



Dr. Can Demir
Veteriner Hekim
MÜSİAD GTH Sektör Kurulu Bşk. Yrd.
 

Eurofins Scientific, Gözlem Laboratuvarları'nı bünyesine kattı



Gıda kontrol ve analizleri alanında dünyanın lider kuruluşlarından biri olan Eurofins Scientific, Türkiye’nin önde gelen gıda analiz laboratuvarlarından Gözlem Gıda Kontrol ve Araştırma Laboratuvarları’nı satın aldı.
 

Kalite Sistem Mérieux NutriSciences web sitesini yeniledi



Müşterilerine geniş bir ürün gamı, uzman ve tecrübeli ekibi ile yetkin ve inovatif bir çözüm ortağı olmayı hedefleyen Kalite Sistem Mérieux NutriSciences, bu doğrultuda web sitesini yeniledi.
 

Sinanson süt analiz sistemlerinde standartları belirliyor



Laboratuvar cihazları ve ekipmanları konusunda 18 yıldır başarıyla çalışmalarını sürdüren Sinanson Labmarket, süt analiz sistemleri geniş ürün gamıyla hizmet veriyor. Firma Ortağı Serdar Elmadağlı, tüm amaçlarının gıda güvenliği ve insan sağlığına katkıda bulunmak olduğunu söylüyor.
 

Eurofins Türkiye, Avrupa’da ilk 5’te yer almayı hedefliyor



Gıda kontrol ve analizleri alanında dünyanın lider kuruluşlarından biri olan Eurofins Scientific, kısa bir süre önce Gözlem Gıda Kontrol ve Araştırma Laboratuvarları’nı satın aldı. Bu satın almanın detaylarını ve geleceğe dair planlarını Eurofins Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala ile konuştuk.
 

Özel gıda laboratuvarlarının sayısı son 5 yılda iki kat arttı



Özel gıda laboratuvarlarının istihdam ve nitelikli işgücü konusunda ciddi katma değer yarattığını belirten Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği (TURKLAB) Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Güneş, “Son dönemde faaliyetlerini durduran laboratuvarlar olmasına karşın, özellikle son 5 yılda özel gıda laboratuvarı sayısında neredeyse 2 kat artış yaşandı” diyor.
 

Gıda güvenliğinin olmazsa olmazı LABORATUVARLAR



Türkiye’de faaliyet gösteren kamu ve özel gıda laboratuvarlarının gıda güvenliğinin sağlanması noktasında çok önemli fonksiyonları bulunuyor. Haberimizde ülkemizde gıda laboratuvarlarının günümüzdeki durumlarını, yaşadıkları sorunları ve gıda sektörünün onlardan beklentilerini mercek altına aldık.  
 

Can Demir: GLADER’in hedefi gıdada üretici ve tüketici memnuniyetini sağlamak



Gıda Laboratuvarları ve Gıda Denetçileri Derneği’nin (GLADER) kuruluş süreci, faaliyetleri ve hedefleriyle ilgili konuştuğumuz derneğin Başkanı Vet. Dr. Can Demir, “Gıda üreticisi ve tüketici memnuniyetini sağlamak en önemli farklılığımız. Bu konu çok önemli çünkü üreticiyi memnun etmeden tüketiciyi memnun etmenin gerçek olmayacağını söylüyoruz” diyor.