Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Gıdada inovasyon ve markalaşma 2-3 Kasım tarihlerinde İstanbul’da konuşulacak

Tarladan çatala inovasyonu ve markalaşmanın konulacağı 2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi ve Gıda Plus & Agri Plus Ödülleri 2-3 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul’da, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.




GÄ°FT resimOdak konusu Tarım, Gıda ve Gastronomide İnovasyon” olan ve 2016 yılında tarım ve gıdaya dair kurulan ilk düşünce kuruluşu olan Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GIFT); tarım, gıda ve gastronomide, yani tarladan çatala tüm süreçlerde inovasyonu destekleyen girişimcileri, start up firmalarını, akademisyenleri, KOBİ’leri, büyük ölçekli firmaları, kamuyu ve medya kuruluşlarını bir araya getiriyor.

 

İlki geçen yıl düzenlenen Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi”nde 500’ün üzerinde katılımcı ağırlandı. İki gün süren organizasyonda, gıda ve gastronomide inovasyonun nasıl sağlanacağı ve inovasyonun sürdürülebilirliği konularında birbirinden kıymetli marka temsilcileri, akademisyenler ve girişimciler konuşmalar yapmıştı. 28 kategoride En Yenilikçi” ürünleri keşfetmeyi amaçlayan Gıda Plus Ödülleri”ne ise 51 farklı marka, 150’den fazla ürünü ile başvurdu. Ödüller, 25 Mart 2022 akşamı, Gıda Plus Ödülleri jürileri tarafından kazananlara takdim edildi.

 

2023 Teması: Türkiye Tarım, Gıda ve Gastronomi sektörünün katma değerli geleceğini planlamak”

2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek 2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi, tarladan çatala inovasyonu destekleyen, ulusal ve uluslararası ölçekte faaliyet gösteren start-up şirketleri, büyük ölçekli şirketler, akademisyenler, şefler, sağlık çalışanları, kamu ve medya kuruluşlarını bir araya getirecek. Zirve hakkında konuşan Gıda İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi Başkanı Samet Serttaş, “GIFT olarak, 2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi ile iki gün boyunca inovasyon, markalaşma ve fikrî mülkiyet hakkında tarım ve gıda alanındaki önemli paydaşların dinlenebileceği ve uzman isimlerle tanışılabileceği bir zirve oluşturuyoruz. 3 Kasım akşamı bu sene ilk defa Agri Plus Ödülleri ile 10 kategorideki ‘en yenilikçi tarım ürünleri’, ardından 32 kategoride  70 jüri üyemizin seçtiği “en yenilikçi gıda ürünlerini” takdim ediyoruz. Gıda+ ve Agri+ Ödülleri ile #kimdahayenilikci diyoruz; yenilikçiliğe ve özgünlüğe vurgu yaptığımız ödüller ile, tarım ve gıdaya artı değer katan firmaları buluşturuyor; sosyal ağlarını genişletiyoruz.  Siz de bu yolculuğun bir parçası olmak isterseniz, bekliyoruz. Tarım, gıda ve gastronomi gönüllülerini bir araya getiren GIFT, tarım ve gıda ürünlerinin Teknofestine siz değerli okuyucuları davet ediyor” ifadelerini kullandı.

 

2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi hakkında ayrıntılı bilgi için www.gift.org.tr sitesini ziyaret edebilir; sorularınızı ve isteklerinizi gift@gift.org.tr  adresine iletebilirsiniz.