Unlu mamuller, çikolata ve pastacılık sektörlerinin kalbi Ankara’da atacak
26/09/2025 - 13:40:00
16–19 Ekim 2025 tarihleri arasında Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilecek BAKERY PLUS – 6. Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı, 50’nin üzerinde ülkeden 25 binden fazla sektör profesyonelini buluşturmayı hedefliyor.
Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Altıntop, “Dünya nüfusunun 2050 yılına kadar 10 milyara ulaşacağı öngörülüyor. Bu tespitten yola çıkan sektör raporları, gıdaya olan talebin önümüzdeki dönemde ciddi şekilde artacağını vurguluyor. Fuarımızın odaklandığı sektörler açısından bakarsak, bu durum özellikle fırıncılık başta olmak üzere, pastacılık, şekerleme ve benzeri alanlarda kullanılan malzemeler için hem arzın hem de ticaret hacminin büyüyeceği anlamına geliyor. Pazardaki şirketlerin bu artan talepten en iyi şekilde faydalanabilmesi için doğru ve zamanında planlama yapması kaçınılmaz hale geliyor. Bu noktada fuarlar, arz ve talebi buluşturan en önemli ticaret platformları olarak önemini sadece korumakla kalmıyor, her geçen yıl daha da artırıyor. Katılımcılarımızın ve ziyaretçilerimizin değerlendirmelerine baktığımızda, fuarımızın sektör içindeki rolünün önümüzdeki yıllarda daha da güçleneceği yönünde güçlü bir görüş birliği olduğunu gözlemliyoruz. Bu da bize doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor ve motivasyonumuzu artırıyor” dedi.
Fuardan tam 4 ay önce satışlarda yüzde 100 doluluk oranına ulaşmayı başardıklarını açıklayan Altıntop, “25 bini aşkın sektör profesyonelini başkentte buluşturmak için son hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. BAKERY PLUS, sadece Türkiye değil; Balkanlar, Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi geniş bir coğrafyada sektörün yakından takip ettiği, iş bağlantılarının kurulduğu stratejik bir platform haline geldi” ifadelerini kullandı.