Metro Türkiye ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğiyle düzenlenen “Mutfağa Dönüşte HoReCa’nın Yeni Normali” e-zirvesinde, Kovid-19 pandemisinden etkilenen ve 1 Haziran itibariyle kapılarını tekrar açan işletmeler açısından önemli konular kapsamlı şekilde ele alındı.
Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz, Türkiye'de ev dışı tüketim sektörünün 2022 yılındaki görünümünü Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldı.
* Bu yazı deprem felaketinden önce hazırlanmıştır.
Otel, restoran, gastronomi ve mutfak ekipmanları alanında Türkiye’nin en büyük fuarı olan ve Tüyap Fuarcılık Grubu organizatörlüğünde Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TUSİD) ile düzenlenen “HOSTECH by TUSİD - Uluslararası Otel, Restoran, Kafe, Pastane Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı” bugün itibariyle ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuar, 20-24 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde sektör profesyonelleri tarafından ziyaret edilebilecek.
Ev dışı tüketim sektörünün öncü iş birimlerinden Nestlé Professional Türkiye, yaratıcı ve yenilikçi ürünleriyle yeme içme sektörünün profesyonellerine ihtiyaç duydukları çözümleri sunmaya devam ediyor. Şef ve işletmecilerin özellikle global reçetelerde rastladığı Condensed Milk şimdi Nestlé kalitesiyle Türkiye’de pazara sunuldu.
Süt ve süt ürünleri sektöründe ev dışı tüketimle (HORECA) 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren, 2025 yılında da perakende kanallarına açılan Milk Academy’nin CEO pozisyonuna Hüseyin Balcı atandı. Milk Academy, Balcı’nın liderliğinde sürdürülebilir büyümesini hızlandırmayı hedefliyor.