Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Tekmak projeleriyle gıda ve ambalaj sanayisinde

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik proje bazlı çözümler sunduklarını vurgulayan Tekmak Temsilcilik ve Teknik Hizmetler Ltd. Şti. Ticaret Satış Müdürü Kerem Argüden, “Temsilcik çok hassas bir görev ve sorumluluk. Burada önemli olan, fiyat performans optimizasyonu kadar sorunsuz çözümler ile devamlılığı sağlamak, sonrasında servis güvencesiyle müşteri memnuniyeti odaklı hizmet verebilmektir” şeklinde konuşuyor.  





kerem_arguden.jpg

Proje odaklı çözümleriyle gıda ve ambalaj sanayinin hizmetinde olan Tekmak Temsilcilik, gıda işleme ve sonrası paketleme de dahil tüm ihtiyaçları karşılayacak geniş imkanlara sahip. Çikolata, kek ve şekerleme proses ve kalıplama, beyaz et, balık ve kırmızı et proses ve işleme, süt ve süt ürünleri dolum ve şişeleme, salata, sebze temizleme ve işleme hatları, yatay – dikey paketleme, kutulama ve kolileme, depolama otomasyonu ana başlıklar olarak özetlenebilecek faaliyetler kapsamında, yaklaşık 14 yıldır hizmet veren Tekmak Temsilcilik ve Teknik Hizmetler Ltd. Şti., sektöründe tanınan önemli Avrupa orjinli firmaların Türkiye temsilciliğini yapıyor. Kurulduğu günden itibaren temsilcilikte başarı ve sürekliliğin teminatı hizmette kalite prensibiyle faaliyetlerini sürdüren firma, teknik hizmet destekli satış ilkesini benimsiyor. Tekmak Temsilcilik ve Teknik Hizmetler Ltd. Şti. Ticaret Satış Müdürü Kerem Argüden, gıda işleme teknolojileri kapsamında sektöre sundukları makineleri, temsilciliğini yürüttüğü firmaları, satış ve pazarlama stratejilerini Gıda Teknolojisi Dergisi’ne anlattı. 

   

Müşterilerinin ihtiyaçlarına güvenilir ve samimi çözümler sunan Tekmak Temsilcik ve Teknik Hizmetler Ltd.Şti.'i kısaca tanıyabilir miyiz?

1998 yılında beyaz et, balık ve kırmızı et sektörüne yönelik proses makineleri temsilciliği ile başlayan ticari etkinlikler, 1999’daki Interpack Fuarı’ndan sonra, ambalaj konusunda dünya lideri konumundaki firmaların temsilciliklerinin alınması ile genişleyerek sürmüştür. Çikolata, kek, şekerleme proseslerinin de eklenmesiyle yatırımcı müşterilerimizin gereksinimlerine tam çözüm sunabilecek konuma gelmiştir.  Ülkemizde büyük önem taşıyan süt sektöründe ise, aseptik ve ultra clean süt ve süt ürünleri şişe dolumu konusunda da yoğun olarak faaliyet gösterilmektedir. Tekmak olarak, “Hammadde işleme sürecinden paletlemeye tüm çözümler” sloganını kullanıyoruz. Özetle, Depolama otomasyonuna kadar geniş ve güçlü bir yelpazaden bahsedebiliriz.

 

Geniş ürün yelpazesi

Genel olarak ürünlerinizden söz ederek temsilciliğini gerçekleştirdiğiniz firmalardan bahseder misiniz?

Tekmak olarak gıda işleme konusunda tüm aşamalarında çalışan makineleri portföyümüzde bulunduruyoruz. Makinelerimizin en genel özelliği, minimum işletim maliyeti ile maksimum performans ile çalışmaları olarak göze çarpıyor. Acemal-Wafel üretim sistemleri, Baader Maschinenbau balık işleme hatları ve et geri kazanım makineleri, BV Vormenfabriek polikarbonat ve silikon her çeşit ve boy çikolata kalıpları, Carle&Montanari OPM çikolata üretim hatları, çikolata hazırlama ve proses makineleri - yüksek hızlı çikolata ve şeker ambalaj makineleri, tek ve çift büküm,sıvama, napoliten, baton, G.Mondini hazır kap film kaplama sistemleri (vakum, gaz, dozajlama uygulamaları), H.D.G. Verpackungsmaschinen stand-up paket, yatay çalışan toz ve sıvı ürünler için Sachet dolum makineleri, Hosokawa Bepex sert, yumuşak şeker proses, kesme, formlama, soğutma hatları,her türlü çikolatalı, tahıllı gibi bar hatları, ekstruzyon, formlama, kaplama, soğutma hatlarını müşterilerimize sunmaktayız. Ilapak International markasıyla bisküvi, gofret, çikolata, bar, taneli ürün ambalajlamasına yönelik Flow Pack ve dikey ambalaj makineleri ve tüm otomatik besleme hatları, Inject Star Pökelmaschinen firması ile salamura enjeksiyon makineleri, vakumlu masaj üniteleri. Presler ve et kazanma makinelerini sunuyoruz. Travaglini et, peynir ve balık için fermantasyon, kurutma odaları ve olgunlaştırma odaları, Fessmann, pişirme, soğutma,dumanlama sistemeleri, Mia Food Tech markasıyla sert - yumuşak nugat, çikolata, pralin, draje, kakaolu krema hazırlama, pişirme, kesme ve diğer proses makineleri önemli ürünlerimiz arasında bulunuyor. Nova / Serac Group kategorisinde, hazır tatlı, puding, ketçap, mayonez, hazır kap dolum ve kapama sistemleri, Sarp Food Technologies, spiral proses soğutma kuleleri, özel pişirme makineleri, Serac Group aseptik süt, yemeklik yağ, mineral yağ, sıvı kozmetik, deterjan ürünleri dolum, kapak kapatma makinelerimiz mevcut. Stalam radyo frekans (RF) buz çözme üniteleri, Teknoweb ıslak mendil hatları, nemlendirme, katlama (wet, fold) kesme,stacking (cut) ıslatma, Turatti meyve ve sebze yıkama, kurutma, kesme, işleme,sistemleri, WVG Kainz markasıyla parçalama hatları, kasa yıkama makineleri, boş/dolu kasa depolama sistemlerimiz ilgi çekiyor. Kolbe Foodtec donuk ve taze et kıyma makineleri, et kesme hızarları, Navatta Group Food Processing’in domates hatları, aseptik domates dolum sistemleri ve meyve suyu ve reçel proses hatları, PRB Packaging Systems’in paletleme, palet streçleme, kolileme makineleri, Swisslog markasıyla depolama ve dağıtım çözümleri ile TVI et dilimleme makineleri ürün gamımızda bulunan diğer makinelerimizdir.

 

Gıda endüstrisi genel olarak sattığınız makinelere nasıl yaklaşıyor, ürünleriniz ne oranda tanınıyor?  Tekmak Temsilcilik’in satış ve pazarlama stratejilerinde hangi noktalar öne çıkıyor?

Müşterilerimizle devamlı iletişim halinde olmamız ürünlerimizin tanınırlığını artırıyor. Bunun yanı sıra sektöründe dünyanın önde gelen lider firmaların temsilciliğini yaptığımız için  de ürünlerimiz bilinirliği çok yüksek seviyede diyebiliriz. Pazarlama stratejilerimizde öne çıkan noktalar ile ilgili özellikle belirtmek isteriz ki, makine odaklı değil müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik proje bazlı özel çözümler sunmaktayız. Sunduğumuz çözümlere piyasaların ilgisi çok olumlu seviyede bunu artırarak devam etmesi için çalışmalarımızı müşterilerimizin her an yanında olarak devam ettirmekteyiz.

 

Teknik hizmet destekli satış ön planda

Satışını yaptığınız ürünleri daha sonra nasıl bir hizmetle destekliyorsunuz?

Tekmak kuruluşundan beri teknik hizmet destekli satış ilkesini benimsemiştir. Bunun sonucu olarak, müşterilerimize yedek parça temini, acil servis ve önleyici servis konularında tam hizmet vermek için çalışıyoruz. Satış öncesi danışmanlık ile başlayıp satış ile devam eden sürecin tüm ayrıntılarında – kontrat hazırlanması, ön ödeme ve L/C detaylarının hazırlanması, fabrika kabul testleri, yükleme ve ithalat süreçlerinde-  ise aktif olarak müşterilerimize destek veriyoruz. Temsilcik çok hassas bir görev olup burada önemli olan, fiyat performans ilişkisi kadar sorunsuz çözümler ile müşterilere hizmet verebilmektir. Satış sonrası müşterilerimizi belirli periyodlarda düzenli olarak arayarak memnuniyet ölçümü yapmaktayız. Bu ölçümlerde çıkan sonuçlar memnuniyet verici.

 

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Türkiye dinamik ve büyüyen güçlü ekonomik potansiyeliyle bölgesel bir güç konumundadır. Yakın coğrafyamıza ithalat miktarlarımız hızla artacak ve bunun sonuçları tüm sektörlerle birlikte gıda ve ambalaj sektörüne olumlu olarak yansıyacaktır. Tekmak her zaman bir adım önde olacak ve teknolojik yeniliklerin temsilcisi olacaktır.

 

Yatay paketleme ve et işleme ürünlerimiz ilgi görüyor

Pazarda yer alan ambalajlanmış her türlü ürünün kendileri için hedef olduğunu açıklayan Tekmak Temsilcilik ve Teknik Hizmetler Ltd. Şti. Ticaret Satış Müdürü Kerem Argüden, “Her ne kadar çıkış noktamız gıda odaklı olsa da, gıda dışı uygulamalarda da yaygın olarak ambalaj çözümleri sunmaktayız. Ambalaj çözümlerimiz tüm aşamaları kapsıyor. Gıda işleme ile başlayarak birincil ambalaj diye adlandırdığımız, çıplak ürünün ambalajlanması, ikincil ambalaj olarak kutulanması ve kolilenmesi, üçüncül ambalaj olarak da paletlenmesidir. Ayırım yapmak çok mümkün olmamakla birlikte sektörde yatay paketleme ve et işleme ürünlerimiz rağbet görüyor” diyor.

“Müşterilerimizle devamlı iletişim ve irtibat halinde olmamız ürünlerimizin tanınırlığını artırıyor. Bunun yanı sıra sektöründe dünyanın önde gelen lider firmaların temsilciliğini yaptığımız için ürünlerimiz bilinirliği çok yüksek seviyede diyebiliriz.”