Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Gıda sektörü WorldFood Istanbul’da buluşacak

Gıda, ambalaj, gıda teknolojileri ve soğuk zincir sektörleri 1-4 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek WorldFood Istanbul ve Ipack Turkey’de biraraya gelecek.
 




WorldFood FuarıGıda ve ambalaj sektörlerinin zirvesi 24. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı - WorldFood Istanbul ve 31. Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Gıda İşleme Teknolojileri Fuarı  - Ipack Turkey; 1 - 4 Eylül’de İstanbul Fuar Merkezi, CNR Expo’da gerçekleşecek. 
 
Bu yıl fuar kapsamında pek çok yenilik ve ilki de beraberinde getirecek olan WorldFood Istanbul’da, Konuk Ülke Kenya Toplantısı, Retail Center Etkinlikleri, ColdChain Expo Eurasia ve WorldFoodTech özel bölümleri, yurtdışı alım heyetleri ikili görüşmeleri ve fuar süresinde yoğun bir programda gerçekleşecek olan konferans ve etkinlikler sektöre katkı sağlayacak. 
 
Doğu Afrika’nın önemli ulaşım ve finans merkezlerinden biri olan ve ihracatının %65’ini tarım sektörü oluşturan Kenya; Malezya, Azerbaycan ve Kosova’dan sonra WorldFood Istanbul’da bu yıl Konuk Ülke olarak ağırlanacak. Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu (DEİK) Türkiye – Afrika İş Konseyleri işbirliği ile gerçekleşecek “Konuk Ülke Kenya Projesi”yle; Türkiye ve Kenya arasındaki gıda ticaretinin geliştirilmesi ve Türk gıda üreticilerinin ihracatına destek sağlanması hedefleniyor. 
 
Bu yıl fuarda iki yeni bölüm açılıyor
Bu yıl ilk kez bünyesine iki yeni özel bölümü dâhil eden fuarlar, katılımcı ve ziyaretçilerini Soğuk Zincir, Depolama Sistemleri, Soğutma, Havalandırma ve Lojistik Özel Bölümü - ColdChain Expo Eurasia” ve Gıda İşleme Makine ve Ekipmanları Özel Bölümü - WorldFoodTech ile buluşturacak. WorldFood Istanbul kapsamında yer alan Gıda Katkıları Özel Bölümü  “Ingredients Turkey” de bu yıl da yine fuarda yerini alacak.
 
Fuar alanında bu yıl ilk kez yer alacak olan “Retail Center”; fuar katılımcılarını, sektörün uluslararası lider süpermarket zinciri temsilcileri ile bir araya getirecek. Azerbaycan, Kazakistan ve Ukrayna’nın aralarında bulunduğu sektörün yerel ve uluslararası lider perakendecileriyle gerçekleşecek Retail Center’daki görüşmeler, fuar süresince devam edecek ve sadece fuar katılımcılarına özel olacak. Retail Center’da yapılacak iş görüşmeleri, fuar katılımcı firmalarına yeni iş ve işbirliği fırsatı sunacak.
 
48 ülkeden alım heyeti geliyor
Sektör temsilcilerine uluslararası alanda, yeni satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve işbirliği fırsatları yaratılması amacıyla düzenlenen ve bu yıl 48 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek T.C. Ekonomi Bakanlığı “Alım Heyetleri Programı”nın yanı sıra, ITE Turkey ev sahipliğinde Afrika ve hedef pazarlardan da Alım heyetleri ağırlanacak. 
 
Ipack Turkey’de ise alım heyeti programı 32 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek. Ülke çapında sektörün tüm paydaşlarının birbiri ile etkin bir biçimde iletişime geçebilmesi, sektördeki tüm yeniliklerden haberdar olup takip edebilmesi, bu alandaki ticari faaliyetlerin artması amacıyla düzenlenen "Yurtiçi Alım Heyetleri Programı" da fuarlarda gerçekleştirilecek etkinlikler arasında yer alacak.
 
Fuar süresince yoğun bir programla gerçekleşecek konferanslarda ise; sektörün konusunda uzman konuşmacıları ve yetkilileri “Türkiye’nin Gıda İthalat Politikaları ve Uygulama Esasları”, “Bakliyat Yılı Projesi”, “Türk Gıda Kodeksine Uygun Etiketleme Yöntemleri ve Tüketicilerin Bilgilendirilmesi”, “Yerel Zincirlerin Gıda Perakendesindeki Durumu” vb. konuları görüşmeye açıp bilgilendirme yapacaklar.