Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Döhler, Türkiye’de ürün çeşitliliğini artırarak büyüyor

Türkiye’deki iki fabrikasında yılda 260 bin ton meyve-sebze işleme kapasitesine ulaşan Döhler, bu yıl içinde meyve sosu ve preparatları üretimine başladı. Döhler Türkiye Satış Direktörü Murat Ünal, ürün çeşitliliğini artırarak büyümeye devam edeceklerini söyledi.




dohlerAlmanya’da 1838 yılında temelleri atılan ve gıda - içecek endüstrisine 175 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Döhler Grubu, kuruluşundan bu yana gelişme ve büyümesini sürdürüyor. Yılda 500 bin ton ürün üreten, 4 binden fazla hammaddesi bulunan ve pazarda kendisinin geliştirdiği 10 binden fazla ürünü olan şirket, çeşitli ülkelerde olmak üzere toplam 19 üretim ile uygulama tesisi ve 50 satış ofisiyle 130 ülkede faaliyet gösteriyor. Bugün 300 kişilik AR-GE personeli ve toplamda da 3 bin kişilik çalışan ekibiyle Döhler, dünyada alanında önde gelen kuruluşlardan biri konumunda bulunuyor.

1996 yılında Türkiye’de içecek ve gıda grubu faaliyetini başlatan Döhler Grubu, büyümesi çerçevesinde 2005 yılında meyve suyu konsantre ve püreleri üreten Konfrut firmasını satın aldı. Böylece ürettiği meyve suyu konsantre ve püreleri ile özel ürünleri yurtdışına da satan Döhler, Türk ekonomisine önemli katkılar sağladı. Aradan geçen zaman içerisinde artan yurtiçi ve yurtdışı pazar ihtiyaçlarının karşılanması ve kendi hammadde ihtiyacının karşılanması amacıyla Döhler, 2011 sonunda Aroma Meyve Suları’na ait Karaman’da faaliyet gösteren meyve suyu konsantre ve püreleri üreten fabrikayı satın alarak bünyesine dahil etti.

MEYVE SOSU VE PREPARATLARI ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Karaman Fabrikası’nın alımıyla birlikte iki fabrikada toplam 219 bin metrekare alanda 220’den fazla çalışanı ile yılda 260 bin ton meyve-sebze işleme kapasitesine ulaştıklarını söyleyen Döhler Türkiye Satış Direktörü Murat Ünal, “Karaman Fabrikası’nda ayrıca 10 bin ton/yıl üretim kapasitesine sahip Compound üretim hattı ve 8 bin ton/yıl üretim kapasitesine sahip Bag in Box hattını da devreye alındı. 2013 yılı içerisinde ayrıca meyve sosu ve preparatları üretimine de başlayan Döhler Türkiye, ürün çeşitliliğini artırarak büyümesine devam edecektir” dedi.

Tüm dünyada beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak değişiklik gösteren tüketici ihtiyaçlarına göre yeni eğilimleri belirlemek, araştırma-geliştirme yapmak ve bunlardan elde ettiği sonuçları ürüne çevirmenin Döhler Grubu'nun esas çalışma konusu olduğunu kaydeden Ünal, “Bu ürünleri geliştirirken kendi üretmekte olduğu meyve suyu konsantre ve pürelerini, compoundları, meyve preparatlarını, doğal ve doğala özdeş meyve aromalarını, doğal renk maddelerini, fonksiyonel bileşenleri ve diğer akılcı doğal gıda ve içecek bileşenlerini kullanan Döhler, yaratıcı ürün geliştirme konusunda lider bir firma olup, zengin ürün çeşitliliği ve uzmanlığı ile üreticilerin ihtiyaçlarına yönelik komple ürün setleri sunmaktadır” diyerek sözlerini tamamladı.

PRODUCTS VARIETY OF DÖHLER TURKEY IS GETTING WIDER AND WIDER

Döhler Group, have started their business in food and beverage market in Turkey in 1996. According to the company’s development plans, Konfrut Gida that was a national fruit juice concentrates and purees producer was bought in 2005. Then, Döhler Turkey started to export its juice concentrates, purees and special products and created a significant value on Turkish Economy.During this time, to meet the requirements of the growing domestic and international market and Döhler Group’s own raw material needs, the company Aroma Meyve Suları which is located in Karaman and in fruit Juice concentrate and puree production business, was bought in the end of 2011.

After the purchase of Karaman factory, Döhler Turkey reached the capacity to process 260.000 ton fruits and vegetables in these two factories with total 219.000 m2 area and more than 220 employes. A compund processıng line with the capacity of 10.000 ton/year and Bag in Box processıng line with 8.000 ton/year are also founded in Karaman factory. The Döhler Turkey also started to produce fruit sauces and preparations in 2013, and will continue to grow with increasing product range.