Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Gıda jelatininde SelJel Türkiye’nin ihtiyacını karşılıyor

Sel Sanayi Ürünleri Tic. ve Paz. A.Ş., 2010 yılından itibaren 0 sığır derilerinden yenilebilir gıda jelatini SelJel’in üretimini gerçekleştiriyor. Firma, 2016 yılında başlayıp bu yılın ilk yarısında tamamladığı dördüncü etap yatırımıyla, Türkiye’nin tüm gıda jelatini ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye ulaştı.
 




Sel Sanayi fabrikaSel Sanayi’nin bağlı bulunduğu Tezman Holding A.Ş., 1948 yılından bu yana başta kimya, gıda, teknik tekstil, bağlantı elemanları, inşaat ve gayrimenkul geliştirme, denizcilik, enerji, hayvancılık ve sigorta sektörleri gibi pek çok alanda faaliyetlerini sürdürüyor. Holding, 69 yıllık tecrübesi ve hayata geçirdiği yatırımlarıyla başarılı işlere imza atarken, kalite ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı prensip olarak benimsiyor. Sel Sanayi, hem gıda jelatini hem de teknik jelatin üretimi gerçekleştiriyor. 1961 yılında başlanan teknik jelatin üretiminden edinilen tecrübe ve know-how, firmanın gıda jelatininde çok kısa sürede büyük başarılar edinmesini sağladı ve SelJel markasıyla Türkiye’de ilk sığır gıda jelatinini üretti. 
 
SelJel aynı zamanda Avrupa Birliği’ne akredite bir ürün. Sel Sanayi, 2016 yılında başlayıp bu yılın ilk yarısında tamamladığı dördüncü etap yatırımla Türkiye’nin tüm gıda jelatini ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye ulaştı. SelJel’in en önemli özelliğinin, Müslüman bir ülkede İslami koşullara göre kesilmiş hayvanların derilerinden üretilmesi olduğunu belirten Sel Sanayi Ürünleri Tic. ve Paz. A.Ş. Genel Müdürü Selin Bağdat, “SelJel sadece Türkiye’de değil, dünyada da aranılan bir marka olmuştur” dedi.
 
Gıda jelatininin ağırlıklı olarak şekerleme sektöründe yumuşak şeker, marshmallow ve toffee üretiminde kıvam arttırıcı olarak kullanıldığını açıklayan Bağdat, “Ayrıca sporcu destek içeceklerinde, yumuşak kapsül üretiminde takviye edici gıda işlevi görür. Bunların haricinde evcil hayvan yemi, süt ve et endüstrilerinde, konsantre üretiminde de kullanılan önemli bir içeriktir. SelJel doğal bir üründür ve içeriğinin %86-90’ı proteindir. Hayvansal bir ürün olmasına rağmen kolesterol içermez” şeklinde konuştu.
 
Selin Bağdat“YENİ ÜRÜNLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”
Üretim tesislerinin Balıkesir - Gönen’de bulunduğunu anlatan Selin Bağdat, kapasitelerinin 2010 yılından bu yana etap etap yapılan yatırımlarla ülke ihtiyacını karşılayabilecek miktarda olduğunu vurgulayarak, “Firma olarak kalite politikamız, müşteri beklentilerinin tamamını karşılayan kaliteli, çevreye duyarlı, helal ve gıda güvenliği standartlarına uygun, yasal mevzuat ve düzenlemelere bağlı kalarak sürekli gelişmeyi ilke edinmiştir. Bunun yanı sıra kolajen türevleri üzerine AR-GE çalışmalarımız firmamızın bünyesinde devam ediyor. 2018 yılında piyasaya yeni ürünler sunmak üzere ekibimiz çalışıyor” şeklinde konuştu.
 
Gıda sektörü son yıllarda büyük bir bilgi kirliliği tehdidi altında. Özellikle gıda katkı maddeleri ve bileşenleri bu konuda en fazla spekülasyonun yapıldığı kavramlar. Bu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Müdür Selin Bağdat, “Gıda jelatini bir katkı maddesi değildir ve 0 doğal bir üründür. Sığır derilerinin içindeki kolajenin doğal yollarla ekstrakte edilmesi ile elde edilir. Jelatin doğal bir ürün olduğundan da E kodu yoktur. Jelatin doğal saf bir protein olduğundan Avrupa Birliği Gıda Kodeksi’nde ve Türk Gıda Kodeksi’nde katkı maddesi olarak kabul edilmez” ifadelerini kullandı. Farklı kolajen türleri üzerinde üretim çalışmalarının devam ettiğini yineleyen Bağdat, “Kalite tüm Tezman Holding şirketleri için vazgeçilmezdir. Kalitemizi ön planda tutarak artan üretim kapasitemizle birlikte ürün çeşitliliğimizi de arttırmayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.