Türkiye’nin önde gelen un üreticilerinden Eksun Gıda, Çölyak Vakfı’na desteğini genişletiyor. İmzalanan protokolle Eksun Gıda’nın Sinangil Glüten Yok markası, Çölyak Vakfı’nın ana sponsoru oldu.
Beslenme, bireylerin fiziksel ve zihinsel performanslarında kritik bir rol oynar. Özellikle öğrencilerde, doğru beslenme alışkanlıklarının akademik başarıyı artırdığı; yetersiz veya dengesiz beslenmenin ise başarıyı olumsuz etkilediği biliniyor. Altınbaş Üniversitesi SHMYO Öğretim Görevlisi Özlem Demir, bu konuda dikkat çeken önerilerde bulundu.
Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çallı mesajında, sütün sadece tüketilen bir içecek olmadığını, aynı zamanda toplumsal sağlık, ekonomik refah ve kırsal kalkınmanın sembolü olduğuna dikkat çekti.
TGDF Bilim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Gıda Teknolojisi Dergisi Bilimsel Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala bu makalesinde, fonksiyonel gıdaların sağlık açısından önemini, gıda sanayi ile sağlık sektörü arasında iş birliği yapılmasının hangi açılardan gerekli olduğunu irdeliyor.
* Bu makale, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran 2025 sayısında yayımlanmıştır.
Günümüzde sağlıklı ve doğal beslenme arayışları hızla artarken, pastörizasyon ve katkı işlemlerine maruz kalmamış ham bal giderek daha fazla ilgi görüyor. Sadece lezzetiyle değil, içerdiği vitamin, mineral ve enzimler sayesinde bedeni ve zihni desteklemesiyle de dikkat çeken ham bal, modern yaşamın temposunda güçlü bir doğal destek olarak öne çıkıyor. Türkiye’de bal denince akla ilk gelen isimlerden biri olan, yarım asırlık deneyime sahip bal ustası ve Etabal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağran Aksoy, balda saflığın ve doğallığın önemi hakında bilgiler verdi.