TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda İnovasyon Teknolojileri Araştırma Grubu Başuzman Araştırmacı ve TÜGİP Ekibi Üyesi Doç. Dr. İbrahim Sani Özdemir, Gıda Teknolojisi Dergisi için minimal meyve ve sebze sektöründeki son gelişmeleri ve TÜGİP tarafından bu alanda gerçekleştirilen uygulamaları anlatıyor.
Dondurulmuş gıda sektörünün önde gelen markalarından SuperFresh sektöründe bir ilki gerçekleştirerek, ürünlerinin tarladan başlayan ve tabaklara ulaşan yolculuğunu ve üretim sürecine ilişkin tüm ayrıntıları ‘SuperFresh Bi’ Yolculuk’ isimli yeni iletişim kampanyasıyla tüketicilerle buluşturdu. Türkiye’nin sevilen şeflerinden Refika Birgül’ün yer aldığı kampanyada hasat, teknoloji, güven, çeşitlilik ve lezzet başlıklarında SuperFresh ürünlerine dair merak edilen tüm sorulara yanıt veriliyor.
Dardanel, yeni lezzetlerle zenginleştirdiği Dardanel dondurulmuş ve soğutulmuş deniz ürünlerini tanıttı. Denizden gelen doğal tatların ve pane lezzetlerin yer aldığı dondurulmuş deniz ürünlerine 2 yeni ürün daha ekleyen Dardanel, Norveç haşlanmış karidesi ve somon filetoyu tüketicilerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.
Süt üreticilerine 2023-2024 yıllarında sağlanacak çiğ süt desteğine ilişkin esaslar ile süt piyasasının düzenlenmesine dair hususlar belli oldu.
Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Trakya Birlik) yeni yönetimi, 2021-2022 İş Yılı Olağan Genel Kurulu'nda belirlendi. Seçimi, mevcut başkan Şafak Kırbiç'in listesi kazandı.
Gürok Grup, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Rıza Güral Gelecek İçin Önce Eğitim Burs Fonu’nu hayata geçirdi. Burs fonuna kendisi ve çatısı altında yer alan 4 şirketle destek verecek olan grup, faaliyet gösterdiği Kütahya ve Antalya’da okuyan 34 öğrenciye karşılıksız burs desteği sağlayacak. “Rıza Güral Gelecek İçin Önce Eğitim Burs Fonu” ile 5 yılda 300, 10 yılda ise 700 öğrenciye burs vermeyi hedeflediklerini söyleyen Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, bursiyerler için Gürok Grubu şirketlerinde staj ve kariyer imkânları sunacaklarını da belirtti.
Online işyeri marketi Avansas, son dönemde çalışanların vazgeçilmezleri arasına giren filtre kahve konusunda alışveriş ve tüketim alışkanlıklarını araştırdı. Çalışanlar günde en az 1 fincan filtre kahve tüketirken, en çok tercih kahve türü Brezilya oldu. Ayda en az bir kez filtre kahve alımı yapılırken, alışveriş bütçesi için ayrılan ortalama tutar 51-100 TL’den başlarken 701 TL ve üzerine kadar çıkıyor.
Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul şubeleri, İstanbul'daki vergi dairelerinde yemek ücretlerine yapılan yüzde 130'luk zamma karşı yemek boykotu yaptı. Boykota katılım yüzde 90'ı aştı.
7 Ocak 1993’te kurulan Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR), 30 yıldır Türkiye kanatlı eti sanayinin gelişmesi, işletmelere katkı sağlayacak değerler yaratılması, sektörün en doğru şekilde temsili ve kamu-sanayi ilişkilerinde gerekli iletişimin sağlanması için çalışmalar gerçekleştiriyor.
Yiyecek, içecek ve ilaç sektörleri için dünyanın önde gelen sistem tedarikçilerinden biri olan GEA,’nın otomatik yüklemeli dilimleme ve paketleme makineleri olan MegaSlicerXXL ve PowerPak Plus, yüksek bir uyum içinde çalışarak et sektöründe faaliyet gösteren işlemlerde karşılaşılan sorunların ortadan kaldırılmasına olanak tanıyor