Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Tetra Pak, Financial Times 2023 Avrupa İklim Lideri seçildi



Dünyanın önde gelen gıda işleme ve paketleme çözümleri şirketlerinden Tetra Pak, sera gazı emisyonlarını azaltma konusunda kaydettiği ilerleme iklim eylemine yönelik güçlü taahhütleri sayesinde, Financial Times tarafından 2023 Avrupa İklim Lideri seçildi. Tetra Pak, beş yıllık süre içinde Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarında yüzde 54,3'lük mutlak azalma elde ederek listedeki 500 şirket içinde ilk yüzde 20'lik dilim arasında yer aldı.

Pınar Süt, Çin pazarında büyümeyi hedefliyor



Pınar Süt, 18-20 Mayıs 2023 tarihleri arasında Çin’in Şangay kentinde gerçekleşen SIAL CHINA 2023 Fuarı’na katıldı. Fuarda Pınar Süt ürünleri, 180 binden fazla profesyonel ile buluştu. Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, “Uzun ömürlü süt, fonksiyonel sütler, protein süt, krema, meyve suyu ve sos kategorileriyle Çin’de büyümeyi hedefliyoruz”.

Çay ihracatı 4 ayda 11,3 milyon doları aştı



Türkiye'den yılın ocak-nisan döneminde yapılan çay ihracatı yüzde 39 artarak 11 milyon 365 bin 591 dolara ulaştı.

Migros, Karadeniz’de Türk somonu hasadına başladı


Yayın: 22-05-2023
Kategori: Gıda

Kaliteli ve taze deniz ürünlerini yıl boyunca bol çeşit ve çok uygun fiyatlarla müşterilerine ulaştıran Migros, Karadeniz Bölgesi’nde Türk somonu hasadına başladı. Haziran ayı sonuna kadar denizdeki üretimini sürdürecek olan Migros, Türk somonunu taze ve donuk olarak yıl boyunca müşterilerine sunmaya devam edecek.

Dünyada tarımsal üretimin üçte biri arılar sayesinde gerçekleşiyor



Balparmak, arıların yarınları için Dünya Arı Günü’nü sahiplenerek arıların dünyamıza katkıları konusunda farkındalık yaratmaya devam ediyor. Arıların, doğanın sunduğu biyolojik çeşitliliğin ve sürekliliğin mimarlarından biri olduğunun altını çizen Balparmak Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, “Çiçekli bitkilerin ve ağaçların %80’i arıların taşıdığı polenler sayesinde çoğalıyor. Dünya tarımsal üretiminin en az üçte biri, arıların tozlaşma işlemi gerçekleştirmesi sayesinde elde ediliyor” dedi. 

Süt Akademisi’nden Süt ve Süt Ürünleri Mevzuatı Eğitim Semineri



Süt Akademisi, Dünya Süt günü kapsamında süt ve süt ürünlerinin ulusal ve uluslararası mevzuatı konusunda bir eğitim semineri düzenliyor. 2 Haziran Cuma günü İstanbul’da gerçekleştirilecek programda; Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü temsilcileri, akademisyenler ve süt endüstrisinin regülasyondan sorumlu yöneticileri bir araya gelecek.

Kuraklık riski büyüyor



Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Turan, Türkiye’nin gelecekte kuraklık sorunuyla karşı karşıya kalabileceğine işaret ederek “Girdileriniz aynı, maliyetleriniz aynı ama tarımsal veriminiz yüzde 30 düşüyorsa, burada çözüm bulmanız lazım. Tarımsal üretimde üretici açısından da veriler acil, önlem alınmalı” dedi.

Gıda sektörünün çatı kuruluşlarından WorldFood İstanbul için iş birliği



TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu ve bünyesinde bulunan tüm İhracatçı Birlikleri, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER); WorldFood İstanbul Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı’nın dünyada kendi alanındaki en etkin fuarlarından biri olması hedefiyle “Türkiye Gıda Platformu” adı altında güçlerini birleştirdi. Türkiye Gıda Platformu, Avrasya’nın en büyük sektör fuarı WorldFood İstanbul’un ziyaretçi, katılımcı, yabancı satın alma profesyoneli ve iş hacmi rakamlarında yeni rekorlara ulaşmasını hedefliyor.

Filiz makarna sektörünün en itibarlısı seçildi



Yarım asırlık geçmişiyle makarna sektörünün önde gelen oyuncularından biri Filiz, Türkiye İtibar Endeksi Araştırması’nda makarna kategorisinin en itibarlı markası oldu. Türkiye genelinde gerçekleştirilen ve 65 kategoride en itibarlı şirketlerin belirlendiği araştırma, Beykoz Üniversitesi ve İtibar Akademisi iş birliğiyle yapıldı. 

Gıda değer zincirinde tarladan – çatala bütünsel dönüşüm



GTE Karbon Sürdürülebilir Enerji Eğitim Dan. ve Tic. A.Ş. Yönetici Ortağı & INNOFOOD Projesi TÜGİP Ekibi Üyesi Dr. Emrah Alkaya ve Tarım-Gıda Zinciri Danışmanı & INNOFOOD Projesi TÜGİP Ekibi Üyesi Didem Mahsunlar, gıda değer zincirinde tarladan çatala bütünsel dönüşümü anlatıyorlar.