Bünyesinde Sinangil ve Gluten Yok markalı ürünler dahil 200’ü aşkın un çeşidini barındıran Eksun Gıda, 2023 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Eksun Gıda’nın 2023 yılının ilk üç aylık döneminde cirosu geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41 artarak 1,1 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşti.
Nestlé Waters dünyasının deneyimli yöneticilerinden Fausto Tazzi, Nestlé Waters Türkiye’nin yeni Genel Müdürü olarak atandı. Bugüne kadar üst düzey pozisyonlarda çok sayıda görev üstlenen Tazzi, Nisan ayı itibariyle Türkiye’deki görevine başladı.
Sodexo ve Trendyol Yemek iş birliği sayesinde Sodexo kullanıcıları Trendyol Yemek siparişlerini online olarak kolayca ödeyebilecek.
Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokolle, kasaplara uygun fiyatlı kırmızı et satılacak.
Sağlıklı ve stresten uzak bir yaşam benimsemek kalp sağlığı için hayati önem taşıyor. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Rengin Çetin Güvenç, gençlerde artan kalp krizi riski ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu.
Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman, global cam sektörünün gelişimine yönelik değerli katkıları nedeniyle Phoenix Award Committee tarafından verilen ‘The Glass Person of the Year 2023-Yılın Cama Değer Katan İnsanı’ ödülüne layık görüldü.
İstanbul Ticaret Borsası’nın Güvenilir Ürün Platformu desteğiyle düzenlediği ‘Borsa Meydanı’nda Sektörler Konuşuyor’ toplantılarında bu ay gıda perakende sektörü konuşuldu. Organize perakende ve yerel perakende temsilcileriyle Ticaret Bakanlığı yetkililerinin katıldığı toplantında Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Perakende Kanunu’nun 2024 başında yürürlüğe gireceğinin müjdesini verdi.
Kristal Yağları’nın globalleşme yolculuğuna liderlik eden Christopher Dologh şirketin CEO’su olurken Genel Müdürlük görevini Vural Gözgeç’e devretti.
TAV Havalimanları iştiraki BTA’da üst düzey atama gerçekleşti. Baha Bülbül, BTA’nın yeni CEO’su olarak görevine başladı.
Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi ve Lokistik Derneği (LODER) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Atiye Tümenbatur, kentsel tarımın gıda güvenliğini artırma ve deprem sonrası iyileştirme potansiyelini Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldı.
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Nisan sayısında yayımlanmıştır.