Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Küresel gıda devlerinden Barilla'da üst düzey atama


Yayın: 05-04-2023

Küresel gıda devlerinden Barilla Grubu, Ilaria Lodigiani'nin CMO (Chief Marketing Officer) olarak atandığını duyurdu. Sektörde 20 yıldan fazla deneyime sahip olan Lodigiani, daha önce Barilla Markasından Sorumlu Pazarlama Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Lodigiani, yeni sorumluluğu kapsamında veri odaklı bir dünyada pazarlama stratejilerine ve iş geliştirmeye liderlik edecek.

Oğuz Holding ve Turkcell’den depremzede çocuklar için iş birliği



Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkisi altında kalan çocukların yaralarının sarılması için kurumlar iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Hatay ağırlıklı olmak üzere deprem bölgelerinde, Turkcell ve Oğuz Holding’in 24 Mart’ta ortaklaşa başlattığı projeyle depremzede çocukların morallerini artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bir ay süreyle devam edecek projede, Oğuz Holding Juss marka meyve suyu dağıtımıyla çocuklara ikramda bulunuyor.

Hazır yemekler iş hayatında yükselişe geçti



Avansas'ın "Çalışanların Hazır Yemek Ürünlerine Yönelik Alışveriş Eğilimleri" raporu, iş yoğunluğundan dolayı çalışanların yemek tercihlerinde hazır yemeği öncelikli seçenek olarak tercih ettiğini ortaya koydu. Raporda, 100 bireysel müşteriden 50'sinin ilk tercihinin hazır yemek olurken, en çok tercih edilen ürünün "ton balığı" olduğu belirtildi. Noodle, barbunya, hazır çorba, bulgur pilavı, makarna ve kuru fasulye de diğer popüler hazır yemek seçenekleri arasında yer aldı. 

Şişecam, EPD belgeli ürün sayısını artırıyor 



Avrupa’nın en büyük düz cam üreticilerinden Şişecam, “CareforNext” sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda çevreye duyarlı, yenilikçi çözümler sunmaya ve tüm düz cam ürün gamını kapsayan 11 adet EPD belgesi (Environmental Product Declaration - Çevresel Ürün Beyanı) ile sürdürülebilirliğe katkı sağlamaya devam ediyor. 

İklim krizine dair son gelişmeler ÇEVKO Vakfı Söyleşileri'nde masaya yatırıldı



ÇEVKO Vakfı Söyleşileri, 2023 yılında da devam ediyor. Küresel Isınma Kurultayı Komitesi işbirliğiyle, ÇEVKO Vakfı İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu'nun hazırladığı bu yılki söyleşilerin ilki, “İklim Değişikliği, Yeşil Mutabakat ve Sürdürülebilirlikteki Son Gelişmeler” başlığıyla gerçekleştirildi. 

Murat Yasa yaşamını ve Aromsa'nın başarı öyküsünü 'Kırmızı Tuğlalar' kitabında anlattı



Aromsa Genel Müdürü Murat Yasa, zorlu yollardan başarıya giden yaşam öyküsünü ve Aromsa’nın zirve yolculuğunu “Kırmızı Tuğlalar” isimli kitabında kaleme aldı. 

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nden AB'nin bal raporuna tepki



Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, 23 Mart 2023 tarihinde Avrupa Birliği (AB) Komisyonu içinde taklit ve sahte ürünlerle mücadelede bağımsız bir soruşturma kurumu olarak çalışan OLAF’ın yayınladığı, Türkiye’den Avrupa’ya giden balların önemli bir bölümünün taklit ve tağşişli olduğu ileri sürülen bal raporuna tepki gösterdi.

PepsiCo büyümesini 2022’de de sürdürdü


Yayın: 29-03-2023
Kategori: Gıda

Dünyanın önde gelen yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, 2022 yılına ait dördüncü çeyrek ve yıl sonu finansal sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre şirket, yılın son çeyreğinde yüzde 14.6’lık organik gelir artışı, işletme karında ise yüzde 10’luk büyüme elde etti. 

Oruç tutanlar dikkat! Bu hatalardan kaçının



Ramazan ayında oruç tutanlar için beslenme sıklığı, öğün saatleri, tüketilen besin miktarları ve ilaçların kullanım saatleri değiştiğinden dolayı bazı konularda çok daha dikkatli olmak gerekiyor. Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz “Günlük yaşam alışkanlıklarımızdaki değişikliklere hatalı beslenme de eklenince, kilo alımının yanı sıra metabolik hızda yavaşlama, kan şekerinde ani iniş çıkışlar, sinirlilik, baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk, dikkatsizlik, konsantrasyon kaybı, hazımsızlık, şişkinlik, mide bulantısı ve kalp rahatsızlıkları gibi pek çok sağlık sorunları gelişebiliyor” diyor. 

Tahıl ürünlerinin geleceği ve önemi



TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri  Gıda İnovasyon Teknolojileri Araştırma Grubu  Araştırmacısı ve  TÜGİP Ekibi Üyesi Kevser Betül Kalyon, tahıl ürünlerinin beslenmedeki önemini, sektörün bugünkü durumunu ve geleceğini anlatıyor.