Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Ak Gıda, WorldFood İstanbul’da lezzet gösterisi yapacak



Gıda sektörünün Türkiye’deki uluslararası buluşma noktalarından biri olan WorldFood İstanbul Fuarı’nda Ak Gıda hem tüketim hem de ev dışı tüketim pazarına yönelik yenilikçi ürünleri ve lezzet sunumlarıyla yer alacak.

Sonbahar ve kış aylarında doğan bebeklerde besin alerjisi riski daha yüksek



Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Sait Karaman, son yıllarda besin alerjisi olan çocukların sayısında artış olduğunu belirterek, “Sonbahar ve kış aylarında doğan bebeklerde besin alerji riski ilkbahar ve/veya yaz aylarında doğanlara göre daha yüksek. Sezaryen doğumlar da besin alerjisi riskini artırıyor. Bebeğinde besin alerjisini önlemek için anne adaylarının beslenme şekillerinde yapacakları değişiklik önemli. Gebelik ve emzirme döneminde meyve, sebze ve balık tüketiminin bebeklerde alerji gelişimini önlediğine dair bilimsel kanıtlar var” dedi.

Tarımda kullanılan 6 pestisit yasaklandı



Sağlığa ve çevreye zararlı 6 tarım zehrinin yasaklanmasıyla son 13 yılda yasaklanan tarım zehri aktif madde sayısı toplam 223’e yükseldi. Bu maddelerden 37'si Zehirsiz Kampanya sürecinde yasaklandı.

Prof. Dr. Nevzat Artık: Gıda güvenliğinde ambalaj vazgeçilmezdir



Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık gıda güvenliğinde ambalajın önemine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ambalajın sürdürülebilir gıda tüketimindeki rolünü aktaran Artık, “Bir bebek nasıl kundak ile dış etkilere karşı korunuyorsa, gıdanın da muhafaza tekniği açısından ambalajlı olması gıda güvenliği için en vazgeçilmez kriterdir” dedi.

Türk kahvesi yanında ağzınızı tatlandıracak çikolata çeşitleri



Lezzeti, kıvamı ve kokusuyla pek çok insanın severek içtiği Türk kahvesinin yanında en çok bitter, meyveyi, karamelli, beyaz ve karışık çikolata tercih ediliyor. 

McDonald’s Türkiye’den tüketicilere “bu lezzete güven” çağrısı



Hızlı servis ve restoran sektöründe gıda güvenliğinin önemine dikkat çeken dünyanın önde gelen restoran zincirlerinden McDonald’s, yeni devreye aldığı iletişim kampanyasıyla tüketiciye “bu lezzete güven” çağrısı yapıyor.

2. Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi'nde yapılacak ülke masaları toplantıları için kayıtlar açıldı



16 Ekim’de düzenlenecek II. Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi gıda ve tarım sektörüne farklı ülkelerin kapılarını açacak. Sınırları aşmak isteyen katılımcılar için 12 ülkenin temsilcileri ile gerçekleştirilecek ülke masaları toplantıları, kontenjan dahilinde herkesin katılımına açık olacak.

Bulgur üretiminin geleceğine ata tohumu Ahmet Buğdayı damga vuracak



Türkiye’de tahıl üretiminin önemli merkezlerinden Karaman’da buğday hasat sezonu devam ediyor. Duru Gıda’nın Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında geliştirilen ve bu yıl ilk kez çiftçiyle buluşan ata tohumu Ahmet Buğdayı’nda da ilk hasat gerçekleştirildi. Bulgurluk olarak ekimi yapılan, susuzluğa dayanıklı, kaliteli, yüksek verimli yapısıyla Ahmet Buğdayı’nın Türkiye ekonomisine 750 milyon TL’lik katkı sağlayacağı tahmin ediliyor. 

Baydöner halka arz ediliyor



Türkiye’nin önemli restoran zincirlerinden Baydöner, borsada satış - sabit fiyatla talep toplama ve satış yoluyla halka arz ediliyor. Baydöner hisselerinin %21,43’ünü halka arz etmek üzere Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş aracılığında yürütülecek olan halka arz sürecinde borsada satış tarih ve saatleri 15-16 Ağustos 2023 10.30- 13.00, sabit fiyat ise 21 TL olarak belirlendi. Baydöner, ihraç edilecek paylar ile elde edilecek fonu ağırlıklı olarak şirketin faaliyetlerini büyütme ve yeni yatırımların finansmanı için kullanmayı hedefliyor. 

"Rafta kalite", tüketici eğilimleri ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirilecek



Karma Grup tarafından organize edilen Kalite ve Ürün Deneyim Semineri bu yıl “Tüketici Eğilimleri ve Sürdürülebilirlik” bakış açısıyla “Rafta Kalite”yi ele alacak. 23-24 Kasım tarihlerinde İstinye Üniversitesi’nde gerçekleşecek seminerde, alanında uzman akademisyenler ve sektör liderleri tasarımın gücü ve tüketici davranışlarına etkisini, gıda işleme süreçlerinde geri kazanım stratejilerini ve sürdürebilirliği, rafta kaliteyi sürdürebilirlik bakış açısıyla değerlendirecek.