Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Pirge Bıçak: Kaliteli ve keskin bıçak çeşitleri


Yayın: 17-10-2023
Kategori: Gıda

Bıçak, sıradan ve basit bir kesici araç olmanın çok daha ötesindedir. Aslında tarihsel, kültürel ve sanatsal boyutları vardır. İnsanlık tarihine baktığımızda, bıçakların sadece mutfakta ya da avcılıkta değil, aynı zamanda toplumsal ritüellerde, dini törenlerde ve sanatsal etkinliklerde de önemli bir yere sahip olduğunu görürüz. Tarih boyunca bıçaklar, statü sembolü olarak, hediye olarak veya sanatsal bir eser olarak da kullanılmıştır.

GCA’dan yeni logo ve slogan: "Ambalajın Cam Zamanı"



Türkiye’de cam ambalaj endüstrisinin güçlü oyuncularından GCA, yenilikçi ve teknoloji odaklı kimliğini yansıtmak amacıyla yeni bir logo ve slogan tasarladı. Yeni logo şirketin sektördeki dinamizmini ve ileriye dönük vizyonunu ön plana çıkarırken, bu dönüşümü “Ambalajın Cam Zamanı” sloganıyla pekiştiriyor. GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Gayret, “Yenilenen kimliğimizle birlikte, sektördeki öncü konumumuzu daha da güçlendirerek, cam ambalajın sınırlarını zorlamaya ve inovasyonla şekillendirmeye devam edeceğiz” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır. 
 
Önemli Not: 11-14 Ekim tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'nda 5. Salon'da 521 numarada bulunan GCA standını ziyaret edebilirsiniz. 

Barilla, ücretli babalık iznini en az 12 haftaya çıkarıyor



Eşit işe eşit ücret, kadın çalışan adayı bulunana kadar işe alım sürecinin uzatılması gibi konularda küresel ölçekte önemli uygulamalara imza atan Barilla, cinsiyet eşitliği taahhüdüne bir yenisini ekledi. Barilla, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek olan yeni Küresel Doğum İzni Kurumsal Politikasıyla, mevcut çalışma yasasının annelere tanıdığı doğum iznine ilave olarak, babaların da annelere tam destek vermesi için 12 haftalık ücretli babalık izni tanımlıyor.  Bu uygulama, evlat edinen ebeveynler için de geçerli olacak.

Türkiye süt üretiminde dünyada 10’uncu sırada



Türkiye'nin ilk ve tek sütçülük kongresi olan Ulusal Sütçülük Kongresi'nin 3.sü Ankara CerModern'de düzenlendi. Karma Grup organizasyonuyla gerçekleşen kongrede akademi ve sektör liderleri biraraya geldi. “Sürdürülebilirlik perspektifinden süt endüstrisinin geleceği” ana temasıyla düzenlenen etkinliğe Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Orta Asya Alt-Bölge Ofisi (FAO) Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu da katıldı. 

Cibus Tec to unveil hundreds of innovations from the food technology sector



Scheduled in Parma from October 24 to 27, the 2023 edition of the trade fair will showcase trends and innovations in the Italian and international food machinery industry.

Süt endüstrisinin geleceği 3. Ulusal Sütçülük Kongresi’nde masaya yatırılacak



3. Ulusal Sütçülük Kongresi 5-6 Ekim'de Ankara Cer Modern'de gerçekleştirilecek. Karma Grup organizasyonuyla düzenlenecek olan kongrenin bu yılki ana teması “Sürdürülebilirlik perspektifinden süt endüstrisinin geleceği” olacak.

Geleceği besleyecek isimler Güvenilir Ürün Zirvesi’nde buluşuyor



Bu yıl 2.'si düzenlenecek Güvenilir Ürün Zirvesi ve Feed the Future Ödül Töreni için geri sayım başladı. 12 ülkeden gıda sektörüne yön veren isimlerin buluşacağı Zirve, 16 Ekim’de ‘El Ele’ teması ile İstanbul’da yapılacak.

Perla Fruit yüksek ürün kalitesine TOMRA teknolojileriyle ulaşıyor 



Türkiye’nin önde gelen yaş meyve sebze ihracatçılarından Perla Fruit, kiraz üretimindeki iddiasını TOMRA’nın sunduğu teknolojilerle artırıyor.

Abalıoğlu Yem’den Niğde’de süt tozu fabrikası yatırımı



Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Abalıoğlu Yem önemli bir yatırıma imza attı. 2024 yılında faaliyete geçecek olan süt tozu üretim fabrikası ilk etapta 150 kişiye istihdam sağlayacak.

WorldFood İstanbul 31. yılında rekor rakamlara ulaştı



6 Eylül’de kapılarını açarak 31. yılında yeniden sektördeki son yenilikleri ve gıda trendlerini sergileme ve keşfetme imkanı sağlayan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 9 Eylül 2023 tarihine kadar Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde misafirlerini ağırladı. 4 gün boyunca  161 ülkeden toplam 64 bin 146 ziyaretçi ve 38 ülkeden 1.117 katılımcı WorldFood İstanbul’da yer aldı.