Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Karma Grup’tan ücretsiz 'Sürdürülebilirlik ve Karbonsuzlaşma Farkındalık Eğitimi' webinarı



Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen “Sürdürülebilirlik ve Karbonsuzlaşma Farkındalık Eğitimi” webinarı 13 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Webinar ücretsiz olarak izlenebilecek. 

Meyve suyu endüstrisi İstanbul’da buluştu



Bu sene 30. kuruluş yılını kutlayan Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) tarafından düzenlenen ve sektörün uluslararası nitelikte en önemli yıllık buluşması “Juiceful Istanbul Summit” etkinliğinin 12.’si İstanbul'da gerçekleştirildi.

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal: Hububatta bu yıl bereket ve bolluğu yönetiyoruz



İstanbul Ticaret Borsası’nın Güvenilir Ürün Platformu desteğiyle düzenlediği ‘Borsa Meydanı’nda Sektörler Konuşuyor’ toplantılarında bu ay hububat sektörünün sorunları tartışıldı. Toplantıda konuşan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, 2023’te bereketli bir hasat gerçekleştirildiğini belirterek, “Birkaç yıl kıtlığı yönetmiştik, geçen sene ve bu yıl da bereket ve bolluğu yönetmeye çalışıyoruz” dedi.

CarrefourSA, CarrefourSA Mutfak’la online yemek sektörüne girdi



Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, CarrefourSA Mutfak’la organize gıda perakende sektöründe online yemek siparişi hizmetine başladı. 2017 yılından bu yana Lezzet Arası restoranlarıyla müşterilerine market fiyatına gastronomik özgürlük sunan CarrefourSA, yeni yatırımı CarrefourSA Mutfak’ın bünyesinde yer alan 10 farklı markayla bulut mutfak konseptinde paket servis hizmeti veriyor.  

Agro Pack Iraq 2023 başladı



Irak'ın en önemli ve en büyük paketleme, gıda, gıda işleme ve tarım sektörü fuarı Agro Pack Iraq ve Plast Iraq 2023 Fuarı,  19-21 Eylül 2023 tarihleri arasında Erbil International Fairground fuar alanında gerçekleştiriliyor. Fuar, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKB) Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Begard Talabani, Ticari İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Dr. Sarwar Hawari, Yatırımcılar Konseyi Başkanı Dr. Muhammed Şukri, Erbil Valisi Omed Khoshnaw ve birçok yabancı ülke misyonlarının ve üst düzey protokolün katılımlarıyla kapılarını açtı.

Perfetti Van Melle Türkiye’ye yeni genel müdür  



2021 yılı sonunda Türkiye Satış Direktörü olarak Perfetti Van Melle bünyesine katılan Umut Şekerdağ, görevine Perfetti Van Melle Türkiye Genel Müdürü olarak devam edecek.

Türkiye’nin en büyük HORECA fuarı HOSTECH by TUSİD kapılarını açtı



Otel, restoran, gastronomi ve mutfak ekipmanları alanında Türkiye’nin en büyük fuarı olan ve Tüyap Fuarcılık Grubu organizatörlüğünde Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TUSİD) ile düzenlenen “HOSTECH by TUSİD - Uluslararası Otel, Restoran, Kafe, Pastane Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı” bugün itibariyle ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuar, 20-24 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde sektör profesyonelleri tarafından ziyaret edilebilecek.

Coca-Cola İçecek’e eşit ücret sertifikası



Coca-Cola İçecek (CCI) kurumlardaki ücret eşitsizliklerini bilimsel yollarla değerlendiren Eşit Ücret Derneği (Equal Salary Foundation) tarafından, eşit ücret sertifikasına layık görüldü. Coca-Cola İçecek böylece, eşit ücret sertifikası alan dünyadaki ilk şişeleme şirketi ve aynı zamanda bu sertifikaya sahip Türkiye merkezli ilk global şirket oldu. 

Oğuz Holding’den 10 milyon dolarlık soğuk kahve yatırımı



Bu yıl ‘Yeni trendler, yeni konseptler’ temasıyla düzenlenen Kahve Zirvesi 2023, kahve kültürünün son durumu ve gelecek dönemini konuşmak üzere sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Kahve kültüründeki son trendlerin ele alındığı zirveye konuşmacı olarak katılan Türkiye’nin önde gelen içecek firmalarından Oğuz Holding’in CEO’su Enes Örer, bu yıl başladıkları soğuk kahve üretimlerine 10 milyon doları aşkın bir yatırım gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Prof. Dr. Vural Gökmen yazdı: Gıda sektöründe Ar-Ge ve yenilik gündemi



Prof. Dr. Vural Gökmen 
Hacettepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Kalitesi ve Güvenliği (FoQuS) Araştırma Grubu
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Temmuz - Ağustos sayısında yayımlanmıştır.