Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Gıda değer zincirinde tarladan – çatala bütünsel dönüşüm



GTE Karbon Sürdürülebilir Enerji Eğitim Dan. ve Tic. A.Ş. Yönetici Ortağı & INNOFOOD Projesi TÜGİP Ekibi Üyesi Dr. Emrah Alkaya ve Tarım-Gıda Zinciri Danışmanı & INNOFOOD Projesi TÜGİP Ekibi Üyesi Didem Mahsunlar, gıda değer zincirinde tarladan çatala bütünsel dönüşümü anlatıyorlar.

 


Kerevitaş’tan ilk çeyrekte 3,2 milyar TL ciro



Türkiye’nin taze dondurulmuş gıda, konserve ve margarin pazarının önde gelen şirketlerinden Kerevitaş’ın 2023 yılının ilk çeyreğinde konsolide cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31 oranında artarak 3,2 milyar TL oldu. 
 

BEE’O yeni yatırımlarla ürün portföyünü genişletiyor


Yayın: 11-05-2023
Kategori: Gıda

Yüzde 100 yerli firma BEE’O Propolis, İstanbul’da kurduğu dev propolis üretim ve Ar-Ge merkezi’nde geliştirdiği doğal kremler, serumlar, özel karışımlar ve gıda takviyeleriyle dünya sağlık ve güzellik sektörünün öncüsü haline geldi.

Ajinomoto Türkiye’nin yeni CEO’su Pürnur Üner Öbek oldu


Yayın: 10-05-2023
Kategori: Gıda

1909 yılında kurulan; 130 ülkeye yayılmış satış ağı, 36 ülkedeki 120 fabrikası ve 34 binden fazla çalışanıyla Japonya’nın en büyük gıda şirketi olan Ajinomoto’nun Türkiye CEO’su Pürnur Üner Öbek oldu. 

Glütensiz hazır gıdalara talep artıyor



Eksun Gıda bünyesinde bulunan glütensiz un pazarının lider markalarından Sinangil ve glütensiz unlu mamüllerin yanı sıra atıştırmalıklar üreten Gluten Yok’un ev sahipliğinde “Çölyak ve Glütensiz Yaşam Zirvesi” düzenlendi. Çölyak Vakfı’nın katkılarıyla çölyak hastalığı konusunda farkındalığı artırmak üzere gerçekleştirilen etkinlikte, çölyak hastalığına ve glütensiz beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının karşılaştığı zorluklare dikkat çekildi.

Doğuş Çay yılda 70 bin çiftçiyle çalışıyor



38 yıldır tarım sektöründe hizmet veren Doğuş Çay, her yıl 70 bin çiftçiyle çalışıyor. Bir yeni güneş enerjisi üretim paneli fabrikasına da sahip olan şirket, alımlarını çiftçilerle birlikte gerçekleştirerek toplamda 11 adet tarım üretim fabrikasında fabrikasında işliyor. Türkiye’nin dört bir yanına ürünlerini kendi markaları adı altında satışa çıkaran Doğuş Çay, bünyesinde 4 bin kişiye istihdam sağlıyor. Marka, yılda bir milyon ton şeker pancarı, 160 bin ton yaş çay, 75 bin ton patates, 50 bin ton domates, 17 bin ton mısır alımı yapıyor.

Tetra Pak’ta ‘Beyaz Bayrak’ dönemi



Tetra Pak, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan ‘Beyaz Bayrak’ uygulamasının ilk sahiplerinden biri oldu. Uygulama kriterlerini eksiksiz yerine getiren Tetra Pak, bu alanda başarı sağlayan 20 işletme arasına girmeye hak kazandı.

Melisa Tokgöz Mutlu: “Depremin vurduğu tarım desteklerle ayağa kalkar”



2023’ün bereket yılı olduğunu belirten Melisa Tokgöz Mutlu, “Fındıkta, meyvede, domateste bereket var. Ancak tarımda sürdürülebilirliği kaybetmemek için çalışanların işe dönüşü, depremde ağır hasar alan su kuyu ve sistemlerinin yenilenmesi ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayağa kaldırılması gerekiyor” dedi.

BigChefs’in halka arzına 1,89 milyon başvuru yapıldı



BigChefs’in halka arzı tamamlandı. Borsa İstanbul’a yaygın bir talep ile ‘merhaba’ diyecek olan BigChefs’in halka açıklık oranı yüzde 34,58 oldu. BigChefs’in halka arzında, arz büyüklüğünün 5 katını aşan 4.3 milyar TL’lik talep gelirken, 1,8 milyon bireysel yatırımcının talebi karşılandı. Halka arz büyüklüğü ise 832,5 milyon TL oldu.

Damla sakızının toplumsal ve ekonomik yönden güçlendirilmesi için büyük iş birliği



Türkiye’nin sevilen sakız markalarından Falım ile Tohum Derneği’nin damla sakızının toplumsal ve ekonomik yönden güçlendirilmesi için 2023 yılının ocak ayında başlattığı “Falım’la Yeşeren Sakız Ağaçları projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Ege Ormancılık Araştırma Müdürlüğü ve Gülbahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi katkılarıyla yürütülen proje ile damla sakızının sektöre ve ülkeye kazandırılması hedefleniyor.