Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Buğday, arpa ve mısırda gümrük vergisi yüzde 130 oldu



Buğday, mısır ve arpada uygulanan gümrük vergileri yüzde 130 olarak yeniden düzenlendi.

Yemeksepeti, afetzede restoranların deprem öncesi 3 aylık hizmet bedellerini geri ödüyor 



Yemeksepeti, deprem felaketinde en fazla yıkıma uğrayan 4 ildeki tüm üye restoranlarına, deprem öncesindeki 3 ayda elde ettikleri hizmet bedeli gelirini geri ödeme kararı aldı. Yaraların sarılmasına bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla afet bölgesi ilan edilen 11 ilde, depremin ilk gününden itibaren hizmet bedeli almayan Yemeksepeti’nin deprem bölgesi için yarattığı fon, yeni destek paketiyle birlikte toplam 34 milyon TL’yi buldu.

Little Caesars’ın hedefi yıl sonuna kadar 15 yeni şube



27 ülkedeki binlerce restoranı ve şubesiyle faaliyet gösteren dünyanın önde gelen pizza zincirinden  Little Caesars, Türkiye’de büyümesini sürdürüyor. 2023’ün ilk üç ayında üç şube daha açan Little Caesars Türkiye, 115 şubeye ulaştı. Şirket, 2023 yılı sonuna kadar toplamda 15 şube açılışı gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Bakery Plus, 27 Nisan Perşembe günü başlıyor



5. Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı – Bakery Plus, 27-30 Nisan tarihleri arasında ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde kapılarını açıyor. 4 yıl aradan sonra lezzet teknolojilerinin başkentte bir araya geleceği uluslararası fuar; unlu mamuller ve pastacılık sektöründen işletmeler başta olmak 20 binin üzerinde ziyaretçinin yatırım süreçlerine yön verecek bir buluşma olacak.

Ferrero Fındık, 10 yılda 50 bin fındık üreticisine ulaştı



Ferrero Fındık, sorumlu ve sürdürülebilir bir değer zinciri için aktif olarak yürüttüğü “Ferrero Değerli Tarım” programıyla, 100 bin hektar alanda 50 bin fındık üreticisine ulaştı.  

Son 35 yılda diyabetli sayısında 4 kat artış



Araştırmalara göre son 35 yılda dünya genelinde diyabetli sayısı neredeyse 4 kat artarken,  537 milyon olan diyabetli sayısının 2030'da 643 milyona, 2045'te ise günümüze göre tam yüzde 46'lık bir artışla 783 milyona ulaşması bekleniyor. Türkiye’de ise yetişkin nüfusun yüzde 14,5'ine karşılık gelen 9 milyon kişi diyabetli. Türk Diyabet Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Hasan İlkova, “Diyabet, bireylerin sağlığını olumsuz şekilde etkilemekle kalmayıp, ülkelerin sağlık sistemleri üzerinde de büyük yük oluşturmaktadır” diyor.

Almanya’dan Türkiye’ye gurbetçi kahvesi geliyor



Son yıllarda bir kültür haline gelen kahve, endüstriyelleşmesiyle birlikte ticaret yapmanın bir aracına dönüştü. Son olarak Almanya merkezli kahve markası Doppio Coffee Roastery, İtalyan stili kahve zinciri modelini ülkemize getirmeye hazırlanıyor.

Kent’ten bayram dönemi için 7 bin kişilik ek istihdam



Mondelēz International Türkiye’nin yarım asırlık markası Kent, bu yılki iki dini bayram için toplamda 7 bin kişilik ek istihdam sağlarken, 15 bin 850 tonluk şeker üretimi gerçekleştirdi. 

Karma Grup’tan "Tüketici Trendleri ve Tüketiciyi Anlamak" webinarı



Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen “Tüketici Trendleri ve Tüketiciyi Anlamak” webinarı 25 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek. 

Prof. Dr. Mehmet Pala: Tarım ve gıda Türkiye için güvenlik meselesidir



Zoombalaki Grubu’nun düzenlediği "Tarım Oturumu" webinarında konuşan Prof. Dr. Mehmet Pala, “Tarım ve gıda Türkiye için güvenlik konusudur. Bu açıdan tarıma sadece kâr-zarar olarak bakılmamalı, tarım devletin desteği ve gözetiminde yapılmalıdır. Ülkemizde tarımın yeni bir anlayışla şekillendirilmesi elzemdir” dedi. 
 
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi