Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

PUREAN, AudIT saha denetimi programıyla gıda üreticilerinin hayatını kolaylaştırıyor



Bir iş çözümleri şirketi olan Purean Solutions & Technology Ltd., dijital denetimler için geliştirdiği AudIT saha denetim programıyla aralarında gıda tesislerinin yer aldığı pek çok sektör için sahadan etkin veri sonuçları sunuyor. Firmanın Kurucu Genel Müdürü Taylan Özgür Karakaş ile bu özel yazılım programının özelliklerini ve sağladığı avantajları konuştuk.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 

TOMRA Food’un işlenmiş gıda yönetim ekibinden Türkiye’ye ziyaret



TOMRA Food’un iki iş alanından biri olan TOMRA İşlenmiş Gıda'nın liderlik ekibi, TOMRA markası 50. yılını kutlarken Türkiye'yi ziyaret etti.
 

TÜGİS’in yeni başkanı İsmail Kaan Sidar oldu



Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası TÜGİS’in 24 Kasım Perşembe günü gerçekleşen 35. genel kurulunda İsmail Kaan Sidar yönetim kurulu başkanlığına seçildi.
 

Cipsin içinden fare çıktığı iddiasına BİM’den açıklama geldi



Yozgat’ta bir grup üniversite öğrencisi, doğum günü kutlaması yapmak için BİM'den aldıkları cips paketini açmış, paketin içinden fare çıktığını iddia etmişti. Sosyal medyada hızla yayılan fareli cipsin görüntüsü sonrasında BİM açıklama yaptı.
 

Un ve unlu mamuller sektöründen 'ekmek çalıştayı' talebi



Gıda sektörünün sorunlarının tüm yönleriyle tartışılması için İstanbul Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Borsa Meydanı toplantılarında bu ay un ve unlu mamuller sektörü masaya yatırıldı. Toplantı katılımcıları ekmekteki sorunların çözümü için bir çalıştay düzenlenmesi gerektiğini belirttiler. 
 

Doç. Dr. Fatih Dilek: “Acı bakla gizli bir alerjene dönüştü”



Artan hava kirliliği, gıda hormonları, çapraz bulaşmalar derken günden güne yeni bir alerjik vaka haberi duyuyoruz. Acı bakla alerjisi de bunlardan biri. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Fatih Dilek acı bakla ununun, buğday ununa karıştırılmasına izin verilmesinin ardından alerjik reaksiyonlarda artış olduğunu söyledi. Dr. Dilek, acı baklanın alerjik besinler arasına girdiğini ve  glütensiz ürünleri tüketenlerde acı bakla alerjisinin daha sık bildirildiğini açıkladı.
 

Limkon Adana'daki yeni tesisinin temelini attı 



Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Limkon’un Adana’da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde planladığı ikinci tesisin temel atma töreni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin katılımıyla gerçekleştirildi. 
 

CarrefourSA’dan yerli üretici ve kadın girişimcilere destek



CarrefourSA, Türkiye’nin dört bir yanından kadın üreticileri ve girişimcileri bir araya getiren Shopsa ile iş birliğine imza attı. Bu kapsamda yüzlerce kadın girişimcinin ürünleri CarrefourSA Anadolu Hisarı Gurme mağazasında müşterileriyle buluşuyor.
 

Tek bir çiçek kaynağından üretilen bal şeker hastalığına iyi geliyor



Toronto Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, ham ve tek bir çiçek kaynağından gelen balın, kan şekeri ve kolesterol seviyeleri dahil olmak üzere kardiyometabolik sağlığın temel ölçütlerini iyileştirdiğini buldular.
 

7. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı İstanbul’da yapıldı



Dünya gastronomi etkinlikleri içerisinde ilk 3 sırada yer alan ve her yıl gastronomi tutkunlarının heyecanla beklediği VII. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, 19-20 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Gastronomi dünyasının ünlü isimlerini ve dünyaca ünlü şefleri ağırlayan etkinliği 14 bin gastronomi tutkunu ilgiyle takip etti.