Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

TPF’den deprem bölgesine yardım seferberliği



Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem felaketi sonrasında harekete geçti. TPF Başkanı Ömer Düzgün, depremden etkilenen şehirlerde yerel zincirlerin Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Muhtarlar, AFAD ve Kızılay koordinasyonuyla bölgelerdeki dağıtım merkezlerine acil ihtiyaç malzemelerinin taşınmaya başladığını belirtti.

Spor kulüplerinden depremzedeler için yardım kampanyası



Spor kulüpleri, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak üzere yardım kampanyası düzenleyeceklerini açıkladı.

Deprem bölgeleri için gıda uyarısı



TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Uğur Toprak, Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenler için, "Tüm ülkemize başsağlığı diliyoruz" mesajı yayınladı. Bölgedeki olumsuz hava koşulları ve ulaşım imkanlarının kısıtlılıkları depremzedelerin yaşam koşullarını daha da olumsuz hale getirdiğini belirten Toprak'ın, sağlıklı bir dayanışma ve gıda yardımı için dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bilgi verdi.

Buğday üretiminde damla sulama yüzde 30 su tasarrufu sağladı



SKD Türkiye ve Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü iş birliğiyle, Ülker ana sponsorluğunda ve Brisa, IC İçtaş İnşaat, PepsiCo, Sütaş, Toros Tarım ve TürkTraktör’ün destek sponsorluğunda gerçekleştirilen “Su Riskleri Projesi”nin 1. faz sonuçları açıklandı. Tarımda yaklaşık %50’ye varan su tasarrufu görüldü.

ÖzDöner'e dönerci ortak



ÖzDöner’in yüzde elli hissesinin Maydonoz Döner tarafından satın alınmasıyla döner sektörü 2023’e girişte önemli bir güç birliğine sahne oldu. 

Metro Türkiye’den Depozito Toplama Projesi’yle geri dönüşüme destek 



Metro Türkiye, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına bir yenisini ekliyor. Bu kapsamda Metro Türkiye, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Çevre Ajansı tarafından 2024 yılında zorunlu uygulamaya başlanacak “Ulusal Depozito Yönetim Sistemi” öncesinde Kozyatağı Mağazası’nda Depozito Toplama Projesi’ni başlatıyor.

Mondelez International Türkiye 2023’ün ilk ihracatını gerçekleştirdi  



Mondelēz International’ın önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye, yılın ilk ihracatını gerçekleştirdi. Şirket 2023 yılında tonajını yaklaşık iki kat artırarak, Gebze fabrikasında üretilen bin 542 ton sakız ve şekerlemeyi yılın ilk günlerinde 13 ülkeye ihraç etti.  

İdil Yiğitbaşı: “Süt üretimini ve bölgesel kalkınmayı destekleyerek sektörü geliştiriyoruz”



Türkiye'nin önde gelen süt ve süt ürünleri markalarından Pınar Süt, 1973 yılından bu yana süt çiftçiliğini destekleyerek Türkiye’yi sağlıklı, güvenilir süt ve süt ürünleriyle buluşturuyor. Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Ülkemizdeki süt üretimini ve bölgesel kalkınmayı destekleyerek geliştirdiğimiz için gurur duyuyoruz” diyor. 

Süleyman Tarakçı: "Televizyon programları gastronomi sektörüne zarar veriyor"



Hazır yemek ve ev dışı tüketim sektörü paydaşları İstanbul Ticaret Borsası’nda bir araya geldi. Televizyonlardaki gastronomi programlarının sektöre yönelen gençlerde hayal kırıklığına yol açtığını ve yanlış bir algı oluşturduğunu söyleyen İSTİB Meclis Üyesi Süleyman Tarakçı, gastronomi sektörünün çatı örgütünün devlet tarafından oluşturulması gerektiğine de dikkat çekti.

Artukbey Kahve 113. yılında 113 şube hedefliyor 


Yayın: 27-01-2023

Artukbey Kahve yeni konsepti ‘Sentez’ ile büyük yatırım atağına geçti. 113. yılda 113 şube hedefiyle yola çıkan firma, 550 milyonluk yatırım ve 400 yeni çalışanla istihdam sayısını bin 500’e çıkarmayı hedefliyor.