TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda Güvenliği ve Kalitesi Araştırma Grup Lideri Kıdemli Başuzman Araştırmacı ve TÜGİP Ekibi’nden Dr. Hayrettin Özer ile TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda Güvenliği ve Kalitesi Araştırma Grubu Araştırmacısı ve TÜGİP Ekibi’nden Ceyda Pembeci Kodolbaş, gıda arz güvenliğinin sağlanmasında aflatoksinlerle mücadelenin önemini Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldılar.
Pınar Et, 30 milyon TL yatırımla 1,77 MWp kurulu güce sahip çatı GES kurarak elektrik enerjisinin ’unu yenilenebilir enerji kaynağından etmeyi hedefliyor.
Bir iş çözümleri şirketi olan Purean Solutions & Technology Ltd., dijital denetimler için geliştirdiği AudIT saha denetim programıyla aralarında gıda tesislerinin yer aldığı pek çok sektör için sahadan etkin veri sonuçları sunuyor. Firmanın Kurucu Genel Müdürü Taylan Özgür Karakaş ile bu özel yazılım programının özelliklerini ve sağladığı avantajları konuştuk.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
TOMRA Food’un iki iş alanından biri olan TOMRA İşlenmiş Gıda'nın liderlik ekibi, TOMRA markası 50. yılını kutlarken Türkiye'yi ziyaret etti.
Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası TÜGİS’in 24 Kasım Perşembe günü gerçekleşen 35. genel kurulunda İsmail Kaan Sidar yönetim kurulu başkanlığına seçildi.
Yozgat’ta bir grup üniversite öğrencisi, doğum günü kutlaması yapmak için BİM'den aldıkları cips paketini açmış, paketin içinden fare çıktığını iddia etmişti. Sosyal medyada hızla yayılan fareli cipsin görüntüsü sonrasında BİM açıklama yaptı.
Gıda sektörünün sorunlarının tüm yönleriyle tartışılması için İstanbul Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Borsa Meydanı toplantılarında bu ay un ve unlu mamuller sektörü masaya yatırıldı. Toplantı katılımcıları ekmekteki sorunların çözümü için bir çalıştay düzenlenmesi gerektiğini belirttiler.
Artan hava kirliliği, gıda hormonları, çapraz bulaşmalar derken günden güne yeni bir alerjik vaka haberi duyuyoruz. Acı bakla alerjisi de bunlardan biri. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Fatih Dilek acı bakla ununun, buğday ununa karıştırılmasına izin verilmesinin ardından alerjik reaksiyonlarda artış olduğunu söyledi. Dr. Dilek, acı baklanın alerjik besinler arasına girdiğini ve glütensiz ürünleri tüketenlerde acı bakla alerjisinin daha sık bildirildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Limkon’un Adana’da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde planladığı ikinci tesisin temel atma töreni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin katılımıyla gerçekleştirildi.
CarrefourSA, Türkiye’nin dört bir yanından kadın üreticileri ve girişimcileri bir araya getiren Shopsa ile iş birliğine imza attı. Bu kapsamda yüzlerce kadın girişimcinin ürünleri CarrefourSA Anadolu Hisarı Gurme mağazasında müşterileriyle buluşuyor.