Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Dondurulmuş gıdalara yönelim pandemide artış gösterdi



Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmek hem besin değeri hem de sürdürülebilirlik açısından önem taşıyor. Fakat doğası gereği hasat edilen meyve/sebzelerde besin değeri kaybı o andan itibaren başlıyor. Besin değerinin minimum düzeyde tutulması ise mümkün. Çözüm; pratikliğiyle de hayatımızı kolaylaştıran dondurulmuş gıdalarda. Alışveriş sıklığını azaltmaya yardımcı olacak ve besin değerini koruyacak şekilde daha uzun süre saklanabilecek gıdalar pandemi dönemde daha da ön plana çıktı.
 

Restoranlarda sulu yemeklere ilgi arttı



Normalleşmeyle birlikte 49 gündür kapalı olan kafe ve restoranların bugünden itibaren 7.00-21.00 saatleri arasında hizmet vermeye başladı. Gel-al ve paket servis yapılan dönemde sıklıkla fast food, kebap gibi ürünler tercih eden müşterilerin restoranlarda çorba ve sulu yemeklere ilgisi yüksek.

Klüber Lubrication özel yağlayıcıları: Gıda endüstrisinde yağlayıcıların potansiyeli



Gıda endüstrisinde işletme maliyetlerini azaltırken, sürdürülebilirlik hedeflerinizi destekleyerek üretim verimliliğini ve gıda güvenliğini artırmayı ister misiniz? Klüber Lubrication özel yağlayıcıları, sundukları sıra dışı potansiyel ile tüm süreçlerinizde sizleri destekliyor.
 

Ak Gıda CEO'su Ali Sözen: Sağlıklı nesiller için sütün her damlası kıymetli



Günlük 5 bin ton süt işleme kapasitesiyle süt ve süt ürünleri sektörünün önde gelen işletmelerinden Ak Gıda, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla, sağlıklı nesillerin yetişmesinde kaliteli süt tüketiminin önemine dikkat çekti. Ak Gıda CEO’su Ali Sözen yayınladığı mesajında, ”Süt ve süt ürünleri; her yaşın besin kaynağı olarak sadece sağlıklı toplumların geleceği için değil aynı zamanda çiftlikler, süt işleme tesisleri, ambalaj üretimi, lojistik ve tedarik zincirinden oluşan büyük ekosistemi ile yarattığı değer bakımından da son derece kıymetli bir üründür” dedi.
 

ASÜD Başkanı Harun Çallı’dan Dünya Süt Günü mesajı



Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, 1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, sağlıklı bir yaşam sürmek için beslenmede süt ve süt ürünlerine mutlaka yer verilmesi gerektiğini belirterek, “Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin düzenli süt içmeleri, geleceğimizi emanet edeceğimiz sağlıklı nesillerin yetişmesini  sağlayacaktır. Çiftçimizin önemli gelir kapısı olan süt, kırsal kalkınmamızın temeli, ülke refahının artmasının anahtarıdır. Ekonomimiz için yerli ve milli süt ürünlerimiz halen keşfedilmemiş potansiyel güçtür. Bu nedenle süt dediğimiz bu mucize besinin hak ettiği değeri bulması için; el birliği ile çalışmamız gerek” dedi.
 

Türk zeytinyağı altın gibi dolar bazında yüzde 16 değerlendi 



Pandemi sürecinde Türk zeytinyağının ortalama ihraç fiyatı arttı. Türk zeytinyağının ortalama ihraç fiyatı 2020/21 sezonunun ilk yarısında dolar bazında yüzde 16 artışla 2 bin 397 dolardan, 2 bin 786 dolara yükseldi. Türk zeytinyağı ton başına 390 dolar katma değerli ihraç edildi.
 

İstanbul’a 30 yeni arıcı kazandırdılar



Balparmak ve İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği iş birliği çerçevesinde hayata geçirilen “Sürdürülebilir Arıcılık, Katma Değerli ve Verimli Arı ürünleri Üretim Projesi” ile İstanbul’a yeni arıcılar kazandırıldı. Balparmak Kampüsü’nde ve Birliğin Aydos’taki arılığında teorik ve uygulamalı arı sütü eğitimine katılan 8’i kadın olmak üzere toplam 30 arıcı sertifikalarını teslim aldı.
 

ÇAYKUR’un kota ve kontenjan kararı Rize'de protesto edildi


Yayın: 27-05-2021
Kategori: Gıda

ÇAYKUR’un kota ve kontenjan kararına tepki büyüyor. Rize'nin Çayeli ilçesinde bir araya gelen üreticiler, özel sektörün ÇAYKUR'un kararını fırsata çevirdiğini söyledi.
 

TOMRA Collection Solutions, depozito iade sistemleri ile Perakende Günleri’nde yerini alıyor



Depozito İade Sistemleri alanında lider olan TOMRA Collection Solutions, 2-3 Haziran’da düzenlenecek Perakende Günleri Fuarı’nda depozito iade sistemleri ile ilgili teknoloji ve çözümlerini sunacak.  
 

Türk-İş: Dört kişilik ailenin aylık gıda harcaması 2 bin 830 TL


Yayın: 27-05-2021
Kategori: Gıda

Türk-İş'in araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı), Mayıs'ta aylık bazda yüzde 2.28 artışla 2,830,17 liraya çıktı