Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

“bizz@kampüs”te fikirler Ülker Hanımeller için yarışacak



Ülker’in en sevilen markaları için yenilikçi fikirlerin yarıştığı ‘bizz@kampüs’e başvurular başladı. Üniversite 3. ve 4. sınıfla yüksek lisans öğrencilerinin katılabildiği ve proje takımlarının Ülker Hanımeller için yarışacağı bizz@kampüs’e başvurular, www.bizzkampus.com adresinden 11 Nisan’a kadar yapılabilecek. 
 

Nestlé Waters’dan “suya değer verelim” çağrısı



Nestlé Waters Türkiye Genel Müdürü Michel Beneventi, 22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada suyun ve temiz bir dünyanın gelecek nesiller için en önemli miras olduğunun altını çizdi. Beneventi, kolektif bir bilinç oluşturmak, yaşam kalitesini artırmak ve sağlıklı nesillere katkıda bulunmak misyonuyla Nestlé Waters bünyesinde 2018 yılında hayat geçirdikleri “Caring For Water – Suya Değer Vermek” inisiyatifi hakkında da bilgi verdi.
 
 

Türk süt ürünleri ihracatında zirvenin yeni sahibi Çin


Yayın: 19-03-2021

Çin'e süt ürünleri ihracatında yükseliş sürüyor. Türk süt ürünleri sektörü, 2021 yılının Ocak – Şubat döneminde gerçekleştirdiği 9,3 milyon dolarlık ihracatla Çin’i en fazla ihracat yaptığı ülkeler listesinde zirveye taşıdı. Sektör, Çin’e ihracat vizesini 2020 yılında almıştı.
 

Yemeksepeti’nin yeni Chief Logistics Officer’ı Semih Altuğ oldu



Yemeksepeti’nin lojistik departmanının başına geçen Semih Altuğ mart ayı itibarıyla görevine başladı.
 

Pandemide huzuru sofrada bulduk



Ödeme teknolojileri sektörünün önde gelen kuruluşlarından Mastercard’ın Türkiye ve Avrupa’nın mutfak tercihlerine dair yayınladığı yeni raporu pandemi dönemindeki yemek alışkanlıklarını gözler önüne serdi. Avrupa genelinde, köfte, spagetti ve krep gibi alışılagelmiş yemekler en çok tercih edilen tarifler arasında. Mutfak becerilerini en çok geliştiren ülke ise Türkiye oldu. Pandemi ile canlanan evde akşam yemeği partisi trendi kalıcı olacağa benziyor.
 

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Çay Bilimi dersi Metro Türkiye’nin katkılarıyla başlıyor  



Metro Türkiye, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin Çay Bilimi dersine Rioba çay ürünleriyle destek olacak ve Rioba çaylarının özelliklerini, tedarik zincirindeki süreçlerini, çayın mutfak kültürlerindeki yerini aktarmak üzere öğrencilerle bir araya gelecek. Derslerde gül ve kırmızı meyveli beyaz çaydan zencefil ve ayvalı yeşil çaya, hatta Güney Afrika’da özel olarak üretilmiş guarana&ginseng çayına kadar birçok çeşidi bulunan Rioba çaylarının demleme teknikleri de anlatılacak. 
 

Cargill “Geleceğe 60 Lider” programını başlattı 



Cargill, Türk Eğitim Vakfı ile birlikte geleceğin kadın liderlerini yetiştirme hedefiyle “Geleceğe 60 Lider” programını başlattı. Geleceğe 60 Lider programı üniversite öğrencilerine kişisel ve mesleki gelişim desteği sağlıyor 
 

Doğanay’dan şalgam pazarında yüzde 22'lik büyüme


Yayın: 15-03-2021

Türkiye şalgam pazarında 2020 yılını bir önceki yıla göre %22’lik bir tonaj büyümesi ile kapattıklarını belirten Doğanay CEO’su Cem Kurt, “Yeni dönemde hedefimiz, şalgamı bugüne kadar hiç tatmamış, tatmış ancak bir sofra içeceği olarak konumlandırmamış tüketicilerimize de şalgamın bir sofra içeceği olduğu bilincini kazandırmak” dedi.
 

Erikli şimdi yeni nesil premium şişesinde 



Türkiye’nin en sevilen doğal kaynak suyu markalarından Erikli, tüketicilerin keyifli anlarına lezzet katmak için şık ve modern çizgili tasarımıyla raflarda yerini aldı. 
 

Arı zehri dünyaya tanıtılacak



Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), Güvenilir Ürün Platformu, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) iş birliği ve BEE’O Propolis’in katkıları ile düzenlenen Bal Arısı Zehri Paneli online olarak gerçekleştirildi.