Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Nihat Uysallı: Un ve unlu mamuller ihracatında yüzde 7 ila 12 artış hedefliyoruz



Türkiye’nin un ve unlu mamullerde dünyadaki 208 ülkenin 200’üne ihracat yaptığına dikkat çeken Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Uysallı, “Bu sene hedef pazarlar olarak Asya ve Güney Amerika ülkelerini belirledik, ihracatımızın 2021 içinde %7-12 seviyelerinde artışla devam edeceğini umuyoruz” diyor.
 

Ülker’den sürdürülebilirlikte uluslararası başarı  


Yayın: 22-02-2021
Kategori: Gıda

Sürdürülebilirlik çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası platformlarda adını duyurmaya devam eden Ülker; S&P Global’in “The Sustainability Yearbook 2021” (Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi 2021) listesine gıda sektöründe girmeyi başaran ilk ve tek Türk şirketi oldu.
 

Trans yağsız üretimde Türkiye öncülerden



31 Aralık 2020 itibarıyla Türkiye’de, trans yağ konusunda yeni bir dönem başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından getirilen düzenleme ile trans yağ oranı tüm dünyada güvenli kabul edilen yüzde 2 ile sınırlandırıldı. Bu uygulamayı Avrupa Birliği’nden 3 ay önce hayata geçiren Türkiye, AB ülkelerine öncülük ederek dünyanın en iyi örnekleri arasındaki yerini aldı.

ABD’ye zeytinyağı ihracatında yüzde 30 artış



Akdeniz’den dünyaya yayılan, uzun ve sağlıklı bir yaşamın iksiri zeytinyağı, ABD gıda sektöründeki öncü ithalatçılara, otel ve restoranların satın alma direktörlerine Hibrit Tadım etkinliğiyle tanıtıldı.

Dimes’te yurt dışı pazarlama müdürü ataması



İçecek şirketi vizyonu ve 100’den fazla ülkeyi kapsayan ihracat pazarlarında istikrarlı agresif büyüme stratejik hedefi kapsamında organizasyonel yapısında dokunuşları sürdüren Dimes bünyesinde bir diğer kadın yönetici olan Gülşah Sackmann, Yurt Dışı Pazarlama Müdürü görevine getirildi.

Tarım ve gıdayı bekleyen büyük tehlike: KURAKLIK



Türkiye’nin Akdeniz çanağında yer alması sebebiyle iklim krizi ve küresel ısınmadan en çok etkilenen ülkelerden biri olacağı, birçok bilimsel kaynakta dile getiriliyor. Peki bu durum tarımsal üretim açısından ne tür risklere yol açıyor, neler yapılması ve hangi önlemlerin alınması gerekiyor? Haberimizde bu sorulara yetkin isimlerden cevaplar almaya çalıştık. 
 

BAYKON’dan forklifti tartım istasyonuna dönüştüren teknoloji: MagicFORKS


Yayın: 21-02-2021
Kategori: Gıda Makineleri

Endüstriyel tartım sektörünün güçlü oyuncularından Baykon tarafından üretilen MagicFORKS forklift kantarları, sahip olduğu üsütün özellikleriyle forklifti tartım istasyonuna dönüştürüyor. 
 

Kızılay afet beslenme kapasitesini güçlendirdi



Kızılay, ana faaliyetlerinin başında gelen afete müdahale kapsamında, yıl içinde meydana gelebilecek afetlerden etkilenenler için beslenme kapasitesini arttırıyor. Afet müdahale filosuna 11 ikram aracı daha katan Kızılay, mevcut 427 bin 600 kişilik afet beslenme gücüne 13 bin 200 kişilik kapasite daha ekledi.
 

Gıdanın sürdürülebilirliğini konuştular



“Sürdürülebilir Gıda Platformu” webinar serisinin ikincisi Gıdanın İzlenebilirliği webinarı 28 Ocak’ta gerçekleşti.
 

Sabri Ülker Vakfı, agroBRIDGES’in Türkiye ortağı oldu



Sabri Ülker Vakfı, farklı ülkelerden gıda, sürdürülebilirlik ve teknoloji odağında faaliyet yürüten 15 kurumun ortaklığıyla başlatılan ve Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı Ufuk 2020 tarafından finanse edilen agroBRIDGES Projesi’nin Türkiye ortağı oldu. Toplamda 36 ay sürecek ve teknoloji tabanlı uygulamalarla desteklenecek projeyle; aracı marjını en aza indirerek üreticilerin gelirini arttırmak üzere Kısa Gıda Tedarik Zincirlerine dayanan sürdürülebilir iş ve pazarlama modellerinin geliştirilmesi hedefleniyor.