Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

TZOB’dan TMO’ya kuru soğana müdahale çağrısı


Yayın: 12-11-2021
Kategori: Gıda

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuru soğan üreticilerinin bu dönem ciddi sorunlar yaşadığını belirterek, “Acil bir şekilde geçen yıl olduğu gibi Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım yaparak kuru soğana müdahale etmelidir” dedi.
 

BİM: Şeker fiyatları çok yüksek, tedarik edemiyoruz



Şeker fabrikalarının son günlerde şeker satışını neredeyse durdurduğunu söyleyen BİM, “Ülkemizin en büyük tedarikçisi olan kamu kuruluşunun bu günlerde şeker satışını neredeyse durdurması ve diğer üreticilerin satış fiyatının yüksek olması sebebiyle, tüketicimize uygun fiyatlı şeker tedarik etmekte zorlanmaktayız” şeklinde bir açıklama yaptı.
 

Barry Callebaut Türkiye’de üst düzeyde atama



Dünyanın önde gelen çikolata ve kakao ürünleri üreticilerinden Barry Callebaut’un Türkiye ofisinde üst düzey atama gerçekleşti. Barry Callebaut Türkiye’nin Genel Müdürlüğü görevine Ahmet Turgut atandı. 
 

FAO: Türkiye'de tahıl üretimi düşecek, ithalat artacak


Yayın: 11-11-2021
Etiketler: buğday fao tahıl üretim

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Türkiye'de tahıl üretiminin 5,4 milyon ton azalacağı ve ithalatın artacağı tahmininde bulundu.
 

Çin’e gıda ihracatı 300 milyon doları aştı



Türkiye’den Çin’e yapılan ihracat 2021 yılının Ocak – Ekim döneminde yüzde 29’luk artışla 2 milyar 115 milyon dolardan, 2 milyar 727 milyon dolara çıkarken, Türk gıda sektörünün Çin’e yaptığı gıda ihracatı yüzde 86’lık artışla 162 milyon dolardan 302 milyon dolara yükseldi.
 

Nestlé Professional’dan şef ve barista adaylarına yönelik gençlik projesi


Yayın: 11-11-2021
Kategori: Gıda

Ev dışı tüketim sektörünün lider firmalarından Nestlé Professional, sektöre yeni değerler kazandıracak anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. Geleceğin şef ve baristalarını destekleyen YOCUTA/YOBATA (Young Culinary/Barista Talents-Genç Mutfak/Barista Yetenekleri) projesi, 20 Ekim Dünya Şefler Günü’nde gerçekleşen webinar etkinliğiyle başladı. Moderatörlüğünü Sinan Hamamsarılar’ın yaptığı, gastronomi dünyasında kariyer yapmak isteyen genç şef ve barista adayları ile sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirmeyi hedefleyen dijital buluşmada, Murat Aslan, Aslı Yaman ve Ersin Dayı konuşmacı olarak yer aldı. 
 

Online alışverişte en çok sıcak içecek alıyoruz



NielsenIQ Türkiye, hızlı tüketim ürünleri perakendesindeki son gelişmeleri paylaştı. Türkiye’de e-ticaret, yılın ilk 8 ayında %89 büyüme gösterdi. E-ticarette en çok büyüyen ilk 5 kategori Türk kahvesi, hazır kahve, çay, ev temizleyicileri ve deodorantlar oldu. “Yeni normal” döneminde alışverişçiler tekrar inovasyona yöneldi. Öte yandan alışverişçilerin sürdürülebilir ürünlere yönelik tercihi, pandemiyle birlikte net biçimde arttı.

Güçlü bağışıklık sisteminin sırrı: Bal ve propolis kürü



Dünyanın en saygın eğitim kurumlarından Oxford Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada balın piyasadaki antibiyotik ve ağrı kesicilerden ortalama yüzde 36 daha etkili olduğu ispatlandı. Özellikle toz propolis ile karıştırılarak tüketildiğinde etkisi çok daha güçlü hale geliyor. Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, bal ile propolisin doğru kullanımını ve insan vücuduna faydalarını anlattı.
 

Ticket Restaurant Edenred’den sürdürülebilirlik adımları



Ticket Restaurant Yemek Kartı ile Türkiye’yi ilk kez yemek kartı hizmetiyle tanıştıran kuruluşlardan Edenred, sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Hayata geçirdiği dijital ürün ve çözümleriyle plastik kullanımını azaltan şirket, Ticket Restaurant Yemek Kartlarını artık tamamen geri dönüştürülebilir malzemeden üretmeye hazırlanıyor. 
 

Ülker’den vegan çikolata



Çikolata pazarının lider markalarından Ülker, vegan beslenenlere özel “Ülker Çikolata Vegan Bitter Çikolata’yı piyasaya sundu. Sunduğu ürünlerle sektörünün en güçlü oyuncusu olan Ülker Çikolata, yeni ürünü vegan çikolatayla vegan beslenenlerin dışında, bitter sevenlerin de vazgeçilmezi olacak