Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Çin'e kanatlı eti ve ürünleri ihracatı başladı


Yayın: 12-11-2020
Kategori: Beyaz Et

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kapılarının Türk kanatlı sektörüne açıldığını ve 6 Kasım itibarıyla ilk kez kanatlı et ve ürün ihracatının başladığını bildirdi.
 

Evden çalışan yemek kartıyla alışverişe yüklendi


Yayın: 12-11-2020
Kategori: Gıda

Küçük esnafın nabzını tutan ‘Türkiye Geleneksel Kanalın Nabzı: REM Esnaf Barometresi’nin Ekim 2020 dönemi sonuçları açıklandı. Rapora göre orta büyüklükteki marketlerde yemek kartı ve hediye çeki kullanımı toplam tahsilatın içinde yüzde 8’e yükseldi. Uzaktan çalışmaya geçenler yemek kartlarını markette alışverişte kullandı.
 

Ekmeklik buğdayda glütenden farklı yeni bir alerjen belirlendi



Altınbaş Üniversitesi ile Almanya Potsdam Üniversitesi, 'Ekmekte Alerjen Proteinler'i araştırıyor.
 

WorldFood İstanbul Fuarı için geri sayım başladı



Geleneksel ve dijital fuar yaklaşımlarının entegre olarak kullanılacağı, 28. WorldFood İstanbul, keyifli ve yeni etkinlikleriyle kapılarını açmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Fuarda sağlık ve güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede uygulanacağını hatırlatan Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, ekonomik durgunluğu fuarlarla aşılacağının altını çiziyor.

Farmasi yeni gıda takviyesi tesisi kuruyor


Yayın: 02-11-2020
Kategori: Gıda

Türkiye’nin önemli yerli kozmetik firmalarından Farmasi, GMP İyi Üretim Uygulamaları standartlarına uygun olacak yeni gıda takviyesi tesisiyle 2021 başında tam kapasiteyle üretime geçmeyi planlıyor.
 

Gönüllü inisiyatiften yasal sürece... Trans yağ dönüşümü hikayesi


Yayın: 29-10-2020

Ebru Akdağ
Genel Koordinatör
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD)
 

BULVAR 216 Teras’ta organik pazar



“Tarladan sofraya” anlayışıyla, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği danışmanlığında ve yüzde 100 Ekolojik Pazar konseptinde kurulan Ataşehir Organik Pazarı, 1 Kasım itibariyle her Pazar saat 10:00 ila 19:00 saatleri arasında Bulvar 216 Terasta.
 

6. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde gıdanın geleceği konuşuldu



Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS) tarafından, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle altıncısı düzenlenen Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, yurt içi ve yurt dışından önde gelen gıda markaları, girişimciler, yatırımcılar, kamu ve sivil toplum temsilcilerini bu kez ‘ekran başında’ buluşturdu. Pandemi nedeniyle herkese açık ‘online’ etkinlik olarak yapılan zirvede, pandemi sonrasında gıda ve tarım sektörlerini bekleyen gelişmeler ve çözüm önerileri tartışıldı.
 

“Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” kampanyası dünya rekoru hedefliyor



Türkiye, gıda kayıp ve israfı ile mücadelede Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) desteği ile hayata geçirilen "Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık" projesi, Türkiye genelinde büyük ilgi görmesinden sonra yeni bir aşamaya geçildi. Kampanya için oluşturulan www.sofranasahipcik.com sitesinde tüm vatandaşların gıda israfı ile mücadele etmesi amacıyla “söz vereceği” bir dijital imza hareketi başlatıldı. Bakan Dr. Pakdemirli, “söz veriyoruz kampanyası ile birlikte 2 milyon kişiyle dünyada çevrimiçi olarak en çok imza atılan kampanya rekorunu kırmayı hedefliyoruz” ifadesini kullandı.
 

Hububat ithalatında gümrük vergileri sıfırlandı



Buğday ithalatında yüzde 45, arpa ithalatında yüzde 35 ve mısır ithalatında yüzde 25 oranındaki gümrük vergileri 2021'e kadar yüzde sıfır olacak.