Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Yaş sebze meyve mamulü ihracatı 1 milyar dolara ulaştı



Yaş meyve sebze mamulü ihracatçıları 1 Ocak-28 Ağustos döneminde yüzde 6 artışla ihracatını 1 milyar 24 milyon dolara taşıdı.
 

Ülker’in bisküvilik Aliağa Buğdayı’nda ilk hasat yapıldı



Ülker’in bisküvilik, yüksek verimli Aliağa Buğdayı’nda ilk hasat yapıldı. Ülker’in, yüksek kalitede, sürdürülebilir üretim yapabilmek, buğday tedarikini uzun yıllar güvence altına alabilmek, yerli bisküvilik buğday üretimini hayata geçirmek için başlattığı proje ilk meyvesini verdi.
 

Dondurulmuş ürün taşımacılığı yıl sonunda rekor seviyeye ulaşabilir



Koronavirüs salgını insanların sosyal yaşamlarıyla birlikte tüketim alışkanlıklarını da değiştirdi. Hazır ve dondurulmuş gıda tüketimi en yüksek seviyelere ulaşırken, bu durum dolaylı olarak lojistik sektörünü de etkiledi. Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, hem yurt içi hem de yurt dışında ısı kontrollü araçların kesintisiz çalıştığını açıkladı. Çelikel, dondurulmuş ürün taşımacılığının yıl sonunda Türkiye ve Avrupa’da tarihinin en yüksek seviyelerine ulaşabileceğini söyledi.
 

WorldFood İstanbul Fuarı 25 - 28 Kasım 2020’ye ertelendi



Katılımcılar ve ziyaretçiler başta olmak üzere, tüm paydaşların geri bildirimlerinin değerlendirilmesinin ardından daha verimli ve faydalı bir fuar geçirilebilmesi için 2-5 Eylül 2020’de düzenlenecek olan 28. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul’un 25-28 Kasım 2020 tarihlerinde gerçekleştirilmesine karar verildi.
 

Kahve Dünyası Sınırsız Dondurma yarışması başlıyor


Yayın: 31-08-2020

Kahve Dünyası’nın gelenekselleşen “Sınırsız Dondurma” yarışmasının altıncısı 1 - 30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Eylül ayı boyunca pazartesi, salı ve çarşamba günleri 17.00 - 19.00 saatleri arasında Kahve Dünyası misafirleri diledikleri kadar dondurma yemenin keyfini çıkarabilecek. Bir oturuşta en fazla dondurma yiyen bir kişi ise yılsonuna kadar sınırsız dondurma hediyesinin sahibi olacak.
 

Bonfilet’ten Okan Üniversitesi ile iş birliği



Et üreticileri arasında ilk marka-üniversite iş birliği olması açısından büyük önem taşıyan anlaşma kapsamında Bonfilet, Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nün bilimsel ve akademik faaliyetlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
 

Sütaş'tan kadınlara destek



Sütaş, 45.yıl iletişim kampanyasının sevimli kahramanı Buzu ile bir yandan çocukları sevindirirken, diğer yandan da iş gücüne aktif ya da düzenli katılımı olmayan kadınların hayatına dokunuyor. Türkiye’nin dört bir yanında, çocuklar için ördükleri el emeği göz nuru Buzu’lar sayesinde kadınlar, özellikle pandemi döneminin zor koşullarında aile bütçelerine katkıda bulunarak, ekonomik ve sosyal olarak kendilerini daha güçlü hissediyorlar.
 

Bal antibiyotikten daha etkili



Dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Oxford tarafından yapılan çalışmaya göre, bir kaşık bal, piyasada bulunan tüm antibiyotiklerden çok daha fazla fayda sağlıyor.
 

Metro Türkiye, Kovid-19 Güvenli Üretim ve Güvenli Hizmet Belgelerini aldı



Metro Türkiye, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Kovid-19 ile mücadele kapsamında, güvenli ve hijyenik üretim ile hizmet standartlarını karşılayan kurumlara verilen Kovid-19 Güvenli Üretim ve Kovid-19 Güvenli Hizmet Belgelerini, HoReCa’ya özel gıda sevkiyat operasyonu mağazaları ve sevkiyat süreçlerindeki ve tedarik zincirinde kendi yönettiği platform ve et kesim tesislerindeki tüm denetimleri başarıyla geçerek almaya hak kazandı.
 

Fırınlanmış ürünlerde temiz etiket ve ötesi



'Temiz etiket‘ teriminin henüz net bir tanımı olmamakla birlikte, genellikle yapay bileşen içermeyen ve asgari düzeyde işlenmiş yiyecek ve içecekleri ifade ettiği kabul ediliyor. Ürünlerinde temiz etiketin standart olmasını bekleyen tüketici sayısı artarken, BENEO Teknoloji Merkezi Başkanı Rudy Wouters, unlu mamuller ve atıştırmalık üreticileri için bir sonraki adımın ne olabileceğini anlatıyor.