Türkiye’de tarımın ve buğday üretiminin sürdürülebilirliği ve gelişmesi için yıllardır birlikte çalışan ve önemli projelere imza atan Eti Burçak ve WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) “Sağlıklı Toprak Hareketi” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında uzmanlardan oluşan bir ekiple birlikte “Türkiye’de Tarım Topraklarının Dünü, Bugünü ve Geleceği” raporu hazırlandı.
Muratbey, Türkiye'nin markalaşma programında Turquality® seviyesine yükseldi. Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Muratbey olarak, Türk ekonomisine ve katma değerli ürün ihracatına sağladığımız destek her geçen gün artarak devam ederken bu program sayesinde uluslararası alanda rekabet gücümüzü çok daha iyi yerlere taşıyacak olan birçok kazanımı elde etmiş olacağız” dedi.
Yemeksepeti, hibrit çalışma modeline geçen şirketler ve çalışanları için Kurumsal Cüzdan uygulamasıyla bulut yemekhaneler yaratıyor.
15-16 Eylül’de düzenlenecek Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) Konferansı ve Fuarı’nda TOMRA Collection, Depozito İade Sistemleri’ndeki deneyimlerini ve çözümlerini perakende sektörü ile paylaşacak.
Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu kuru incirin, 2021/22 sezonunda “ilk gemi tarihi” olarak da bilinen ilk ihracat tarihini belirlemek için İhracatçı Birliklerine üye kuru incir ihracatçısı firmalar, Ticaret Bakanlığı ve TİM temsilcileri, Kuru İncir Danışma Niteliğinde Genel Kurul Toplantısında online olarak bir araya geldi.
Vitabiotics’in 50 yıllık uzmanlığıyla geliştirdiği Gentle Iron desteği Feroglobin şimdi Türkiye’de. Demir efervesan tabletin yanı sıra yavaş salınımlı kapsül ve bal ve İsviçre Alp Maltı içeren lezzetli sıvı formuyla Feroglobin, 3 farklı form alternatifiyle demir eksikliğine inovatif çözümler üretiyor.
Canlı çeşitliliği ile birlikte on binlerce arının yaşam alanı da orman yangınlarında zarar gördü. Ülkemizdeki arıların neredeyse yarısına ev sahipliği yapan Muğla'daki yangınlar, özellikle çam balı üretimi için kırmızı alarm veriyor. İşte detaylar...
Günümüzde yeterli ve dengeli beslenmeyen insan nüfusunun önemli bir bölümü, yanlış beslenme sonucunda meydana gelen hastalıklara karşı maddi ve manevi mücadele veriyor. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, çocuklarda sağlıklı beslenme ile ilgili tüm merak edilenleri anlattı.
Seyidoğlu Gıda, yeni yatırımlarına devam ediyor. İstanbul Hadımköy’deki yeni fabrikasını devreye sokan firma büyüme planları kapsamında Bursa’da bir tahin üretim tesisini satın aldı. Yeni tesiste modernizasyon ve altyapı çalışmalarına başladıklarını ifade eden Genel Müdür Mehmet Göksu, “Satın alma ve teknoloji yatırımıyla birlikte Bursa tesisimize toplamda 5 milyon TL yatırım planladık. Bu tesis özellikle tahin işleme ve yarı mamül alanında genel operasyonumuza destek verecek. Yatırımla birlikte toplamda 50 kişiye de istihdam sağlayacağız” dedi.
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er, 2021'in ilk yarısında 136 milyon dolarlık zeytin ve zeytinyağı ihracatı yapıldığını bildirdi.