Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Aşırı gazlı içecek tüketimi: Kilo, şeker, depresyon



Gazlı içeceklerin aşırı tüketimi bir dizi sağlık problemine yol açıyor. Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Y. Birol Saygı, “Gazlı ve şekerli içecekler obezitenin önde gelen nedenlerinden biridir. Dahası, aşırı kalori alımı, kalp hastalığı ve diyabetle ilgili bir dizi semptom olan kilo almaya ve metabolik sendroma yol açıyor” diyor.
 

Balıkesir’in coğrafi işaretli ürün sayısı 12’ye ulaştı



Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Balıkesir, Ağustos ayında Burhaniye zeytinyağını tescilleterek coğrafi işaretli ürünler arasına kattı. Burhaniye zeytinyağının eklenmesiyle birlikte Balıkesir’in Marmara mermerinden kuzu etine, höşmerimden Gönen iğne oyasına coğrafi işaretli ürün sayısı 12’ye ulaştı.
 

Migros’tan yeni marka



Müşterilerinin hayatını kolaylaştıran yenilikler sunan Migros, bir ilki daha gerçekleştirdi. Müşterilerinin sofralarına her zaman sağlıklı, güvenli ve kaliteli ürünler ulaştıran Migros, Migros Ev Lezzetleri markasını kurdu. Migros müşterileri bundan sonra Türk sofralarının vazgeçilmez lezzetlerini dakikalar içerisinde sofralarına koyabilecek.
 

Hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektörü 2020 için hedef büyüttü​



Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Terci, 2020 yılının ilk yarısını değerlendirdi. Egeli ihracatçılar olarak 2020’deki 500 milyon dolarlık ihracat hedeflerine ilk yarıda ulaştıklarını açıklayan Terci, “İhracatımızdaki bu hız devam ederse bu sene 600 milyon doları hedefliyoruz" dedi.
 

Covid-19 pozitif hastalar karantinada nasıl beslenmeli?


Yayın: 10-09-2020
Kategori: Gıda

Ülkemizde yeni vaka sayıları gün geçtikçe artarken karantinadaki Covid-19 hastalarının doğru beslenmesi ve tükettikleri besinlerin niteliği büyük önem taşıyor. Karantina sürecinde stresle birlikte uyku bozukluklarının görülebileceğini söyleyen uzmanlar, bu sorunun önüne geçmek için köklü sebzeler, koyu yeşil yapraklı sebzeler, badem, muz, kiraz ve yulaf gibi besinler tüketilmesini tavsiye ediyor. Balık ve Omega 3 ise uzmanların karantinada depresyona karşı paylaştığı öneriler arasında yer alıyor.
 

Küçükbaş hayvan varlığımızın tamamı ıslah edilmeli


Yayın: 09-09-2020
Kategori: Kırmızı Et

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, "Islah çalışmaları daha fazla desteklenmeli, küçükbaş hayvan varlığımızın tamamı ıslah edilmeli, et ve süt verimliliği artırılmalıdır." dedi.
 

Şölen ilk mağazasını Balance Güneşli’de açtı



Çikolata severlere begendiği markalardan Şölen’in ilk çikolata mağazası Şölen Boutique Balance Güneşli’de kapılarını açtı. Markanın dünya çapında sevilen ikramlık ve hediyelik ürünleri Şölen Boutique’de satışa sunuluyor. 
 

Bal üreticiliği işsiz gençler için çıkış kapısı olabilir



Genç işsizlik rakamlarının üzücü olduğunu belirten 35 yıllık bal ve arı ürünleri üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, iş bulamayan ya da işini kaybeden gençlerin çok küçük maliyetlerle bal ve arı ürünleri üretimi yapabiliceğini söylüyor. 
 

 


Mondelēz International Türkiye’den görme engelliler için barkod erişim desteği



Mondelēz International Türkiye, Microsoft’un yapay zekâ ve bulut teknolojilerini kullanarak görme engellilerin gündelik hayatını kolaylaştıran Seeing AI uygulamasının Türkçe sürümüne tüm ürünlerine entegre etti. Barkod katkısı sayesinde görme engelliler; aralarında Mondelez International Türkiye’nin markalarının da bulunduğu ürünlere kolayca ulaşabilecek.
 

Sağlığınız için kaliteli bitki çaylarını tüketin



Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, sağlık için kaliteli bitki çayları tüketmenin önemine vurgu yaparak, bitki çaylarının sağlığa faydalarını ve hangi koşullarda çayın zararlı olabileceğini anlattı.