Gürer: Kayıp su oranı yüzde 37
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kuraklığın sonucu olarak su kaynaklarının giderek azaldığı ülkemizde, su kayıplarının önlenmesine yönelik hangi çalışmaların yapıldığının açıklanması için Tarım ve Orman Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi. Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Bekir Pakdemirli, 2019 yılındaki su kayıp oranının yüzde 37 olduğunu açıkladı. Bakan Pakdemirli, hazırlanan mevzuat gereği 2023 yılına kadar su kayıp oranını yüzde 30’e indirilmesi için çalışıldığını açıkladı
Pandemide vitamin talebi yüzde 80 arttı
REM People’ın yaptığı araştırmaya göre salgın döneminde takviye edici gıdalara ve vitaminlere yönelik talep yaklaşık yüzde 80 arttı. Fiyatları yüzde 20’den fazla artan ürünlerin toplam ürünler içindeki payı da yüzde 80’e varan oranda arttı
ETİ 60. kuruluş yıl dönümünü kutluyor
Eti’nin kurucusu Firuz Kanatlı’nın 29 yaşında genç bir girişimci olarak mimari tasarımını da yaptığı üretim tesisinde başlayan Eti’nin mutluluk yolculuğu 60’ıncı yılına ulaştı. Şirket, kuruluş yıl dönümünü Firuz Kanatlı’nın hayali ile başlayan kuruluş hikayesinden aldığı ilhamla hazırladığı iki özel reklam filmiyle kutluyor.
WorldFood İstanbul, gıda sektöründen 23 bin profesyoneli ağırladı
Gıda ve gastronomi sektörlerinin, birçok farklı ülkeden İstanbul’a gelen temsilcilerinin buluştuğu Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı-WorldFood İstanbul, ziyaretçiler ve katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.
Düzey Pazarlama’nın yeni Genel Müdürü Oğuzkan Şatıroğlu oldu
Dağıtım yolculuğunda dünyanın ve Türkiye’nin önemli markalarının çözüm ortaklarından biri olan Düzey Pazarlama’nın yeni Genel Müdürü sektörün deneyimli ismi Oğuzkan Şatıroğlu oldu.
Yemeksepeti son bir buçuk yılda 45 bin restoranı dijitalleştirdi
Yemeksepeti son bir buçuk senede dijitalleştirdiği restoranların performanslarını inceleyerek restoranlara sağladığı desteği ortaya koydu. Yemeksepeti’nin desteğiyle son bir buçuk senede dijitalleşen 45 bin restoran toplamda 9 milyon tekil kullanıcıdan sipariş aldı.
Yerel ayçiçeği geliştirilmesi projesinde ilk hasat yapıldı
Yudum ve Tohum Derneği iş birliği ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik desteği ile ‘Yerel Ayçiçeği Tohumu Destekleyici Sosyal Sorumluluk Projesi’ başladı. Yüksek verimli yerel tohum geliştirilmesi ve çeşitliliğin artırılması noktasında dönüm noktası olan proje dahilinde ilk hasat 16 Eylül Perşembe günü, Tekirdağ Muratlı’da yapıldı.
Haksız fiyat artışı yapanlara ağır para cezası uygulanacak
Ticaret Bakanlığı’nca, İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasındaki bazı zincir market şubelerinde eş zamanlı olarak etiket ve fahiş fiyat artışı denetimi yapıldı.
Soğuk zincir yönetiminde potansiyel riskler
Beykoz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Y. Birol Saygı, soğuk zincir lojistiğinde yaşanabilecek olası sorunları ve bu noktada alınmsı gereken önlemleri anlatıyor.