Türkiye 2021 yılında kestane ihracatından 50 milyon dolar hedefliyor. Türkiye’nin kestane ihracatının yüzde 80’den fazlasını ise Egeli ihracatçılar gerçekleştiriyor.
Türk yağ sanayisinin öncü kuruluşlarından Besler’in Ar-Ge merkezi, 2020 yılında geliştirdiği 59 farklı proje ve inovasyon yatırımlarıyla yağ ve gıda sektörüne yenilikçi çözümler sunuyor.
Türkiye'de gıda işletmelerine resmi kontrollere giden 7 bin 137 görevliden sadece 1917'si gıda mühendisi. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, gıda güvenliğinin sağlanması için kamuda gıda mühendisi sayısının artırılması taleplerini tekrarladı.
İzmir Seferihisar’a bağlı Orhanlı Köyü'nde jeotermal kaynak arama çalışmaları için verilen ÇED kararlarına karşı asırlık zeytin ağaçlarını korumak için dava açan köylüler davayı kazandı.
Yıldız Holding, Murat Ülker’in zincir marketlerdeki fiyat tartışmalarıyla ilgili değerlendirmesine ilişkin yeni bir açıklama yaptı.
Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen “İhracat Şampiyonları” ödül töreninde “Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri” kategorisinde ihracat lideri ödülüne layık görüldü. Şişecam Dış Ticaret adına ödülü, Şişecam Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Güralp, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve TİM Başkanı İsmail Gülle’den aldı.
Türkiye’nin köklü fındık üreticilerinden Gürsoy, TOMRA’nın yeni makinesi TOMRA 5C’yi ilk defa fındık işleme operasyonlarında kullanmak üzere yatırım yapıyor.
Avrupa Birliği, 2050 yılında karbon salınımını sıfırlama hedefiyle, 11 Aralık 2019 yılında Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı’nı açıklamıştı. Türkiye’de en büyük ticaret ve yatırım ortağı AB’nin attığı adımlara uyum sağlamak için “Yeşil Mutabakat Eylem Planı”nı hayata geçirdi. Peki başlayan bu yeni süreç Türk gıda sektörüne nasıl yansıyacak, bu çerçevede üreticilerin neler yapmaları gerekecek. Bu önemli konuyu Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa ile konuştuk.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi