Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Özsüt’ten online sipariş sistemi



Özsüt, lezzet severlerin ürünlerine diledikleri anda, istedikleri yerden ulaşabilmeleri için Online Sipariş Sistemi’ni hizmete soktu. İlk etapta İzmir’deki 10 mağaza aracılığıyla hizmet sunacak olan sistem, zaman içinde tüm Türkiye’de yaygınlaşacak. 
 

Bahçıvan Peynir yeni web sitesinde 



Bahçıvan Gıda, yenilenen web sitesiyle peynir severlerin yeni adresi olacak. Peynirle yapılan leziz tariflerden peynirin tarihine kadar birçok bilginin yer aldığı yeni web sitesi, kullanıcılara, son teknolojik alt yapısıyla da kolay ve hızlı bir kullanım sağlıyor.
 

Dardanel, yurt dışı satın alma fırsatlarını değerlendiriyor


Yayın: 25-01-2021
Kategori: Gıda

2020 yılı değerlendirmelerini ve 2021 beklentilerini paylaşan Dardanel İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen, 2021'in yatırım ve büyüme stratejileri açısından önemli bir yıl olacağını belirterek, "Orta vadede yurt dışından marka satın almak ve böylece ihracat gücümüzü daha da artırmak öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu vizyon doğrultusunda yurt dışı satın alma fırsatlarını değerlendirmeyi sürdürüyoruz" dedi.
 

Teksüt’ten İzmir’e bölge müdürlüğü 



Teksüt, yeni bölge müdürlüğünü İzmir’de oluşturdu. Daha verimli ve hızlı servis sunabilmek amacıyla kurulan müdürlük, İzmir’den Antalya’ya dek olan bölgeye ve yaz döneminde kalabalıklaşan destinasyonlara hizmet verecek.  
 
 

Yıkanan et tüketici sağlığını tehdit ediyor



Tüketicilerin mutfakta yaptığı en yaygın hatalardan biri, eti pişirmeden önce yıkamak. Geçmişte rastlanılan et kesim şartlarının günümüzdeki teknolojilerle kıyaslanmayacak kadar ilkel şartlarda olmasına ve etin kesim esnasında toz, kıl ve tüy gibi maddelerle temas etmesine dayalı algı, eti yıkamanın temelini meydana getiriyor. Tüketicilerin eti yıkamak için farklı yöntemler kullandığını belirten Bonfilet Gastronomi Danışmanı Dr. İlkay Gök, yıkanan etin, bakteriyel zehirlenmelere ve hastalanmalara yol açabileceğine dikkat çekiyor.
 

Pandemiden etkilenen yeme-içme sektörüne Visa’dan kapsamlı destek



Visa, pandemi döneminde iş modellerini dönüştürmek zorunda kalan yeme-içme sektörüne kapsamlı iş birlikleri ile destek oluyor. TURYİD (Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği) ile sektörü desteklemek üzere ortak çalışma başlatan Visa, bir yandan da mevcut iş birliklerine ek olarak Fuudy ve GastroClub ile de ortak kampanyalar yürüterek yemek siparişlerinin dijitalleşmesine öncü olan projeleri hayata geçiriyor. 
 

Ak Gıda, AB ülkelerine labne ve taze peynir ihracatı onayı aldı



Türkiye’de altı üretim tesisi ve günlük 5 bin ton süt işleme kapasitesiyle süt ve süt ürünleri sektörünün en büyük işletmelerinden biri olan Ak Gıda’nın, Sakarya üretim tesisinden Avrupa Birliği’ne ihracat gerçekleştirmek için yaptığı başvuru onaylandı. Böylece Ak Gıda, ürettiği İçim markalı labne ve taze peynir çeşitlerini Avrupalı tüketicilerle buluşturabilecek.
 

Ayçiçek yağı, yumurta, tavuk, bebek maması fiyatlarında denetimler artırıldı



Türkiye genelinde 19-20 Ocak'ta gerçekleştirilen fiyat denetimlerinde 562 işletme bazında 9 bin 870 ürün incelendi.
 

Rusya'ya Türk domates ihracatında kota 50 bin ton arttırıldı


Yayın: 21-01-2021
Kategori: Gıda

Rusya Federasyonu, Türk domates ihracatçılarına 6 ay nefes aldıracak karara imza attı. Rusya Federasyonu Türkiye'den ithal ettiği domates kotasını 50 bin ton arttırma kararı aldı. Türkiye'den Rusya Federasyonu'na domates ihracatındaki 200 bin ton kota geçtiğimiz ay dolmuştu.
 

Ekici üst yönetimine kadın damgası 



60 yılı aşkın süredir peynir sektörünün önde gelen markaları arasında yer alan Ekici’de, iki önemli üst düzey pozisyona kadın yöneticiler getirildi. Filiz Özşahin Fabrika Direktörü, Elif Perihan Kahveci ise Mali İşler Direktörü olarak atandı.