GEMMA, gıda sanayinin hammadde ihtiyacını üretimle karşılayacak
Doğal gıda renklendiricileri, gıda aromaları ve yenilebilir kaplamalar alanlarında güçlü ve sürekli geliştirilen bir Ar&Ge altyapısına sahip olduklarını belirten Gemma Gıda ve Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Engin Çelebi, “Bursa’da kurmuş olduğumuz ekstraksiyon ünitemizle ithal ettiğimiz birçok hammaddeyi kendi bünyemizde üretme yolundayız. Hem istihdamı artıracağız hem de çiftçimizi desteklemiş olacağız” diyor.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
Türkiye’nin ilk propolis konferansı gerçekleşti
Gıda Aydınlatma Platformu tarafından BEE’O Propolis'in katkılarıyla düzenlenen 1. Ulusal Propolis Konferansı’na sağlık profesyonelleri büyük ilgi gösterdi.
Yemeksepeti’nin reklam filmine 3 ödül
Yemeksepeti’nin 20. yaşında Türkiye’ye teşekkürlerini sunduğu reklam filmi ‘’Hepimizin Yemeksepeti 20 Yaşında’’ 3 Kristal Elma ödülünün sahibi oldu.
Turşu ihracatı 300 milyon dolara yükseldi
Bahçıvan Gıda’ya en başarılı ihracatçı ödülü
Bahçıvan Gıda, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği 2020 Yılı Başarılı İhracatçılar Ödüllerinde Süt ve süt ürünleri kategorisinde “En Fazla İhracat Yapan Firma” olarak birinciliğe layık görüldü.
2021’de kuruyemiş pazarı 26 milyar TL’ye yaklaştı
Türkiye, 2021 yılında toplam 550 bin ton kuruyemiş tüketti ve haneye alınan kuruyemiş miktarı 27 kg civarında gerçekleşti. Tüketicinin ilk tercihi karışık kuruyemişlerden yana olurken, onu ayçekirdeği ve ceviz takip etti. Artan taleple birlikte pazardaki cirosal büyüme de devam etti. Peyman CEO’su Kaan Baral, kuruyemiş pazarının 2021’i yaklaşık 26 milyar TL ile kapatacağını ve bunun 7 milyar TL’sinin ambalajlı kategorisinden geleceğini öngördüklerini söyledi.
Président Taze Peynir sofralarda
Avrupa’nın önde gelen peynir markalarından Président; ailesine kattığı Président Taze Peynir’in daha yoğun kıvamı, daha yoğun süt tadı ve kolay sürülebilen yapısıyla günün her saatinde sofralara lezzet katmaya aday.
Gıda etiketlerindeki değişiklikler ne anlama geliyor?
Tarım ve Orman Bakanlığı, 26/01/2017 tarihli ve 29960 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’nde değişikliğe giderek yeni bir yönetmelik taslağı hazırladı. Taslağa göre, gıda etiketlerinde yanıltıcı ifade, isim ve görseller kullanılamayacak. Peki yeni yönetmelikte değiştirilmesi planlanan maddeler neler, gıda sektörünün paydaşları ve tüketici hakları savunucuları bu değişimi nasıl yorumluyor? Haberimizde bu sorulara yanıt aramaya çalıştık.
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
TÜSEDAD: Tüketici et ve süt bulmakta zorlanabilir
Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), yaz aylarında tüketicinin et ve süt ürünlerini bulmakta zorlanabileceği uyarısında bulundu. Süt ve et sektörünün gidişatının kaygı verici olduğunu belirten TÜSEDAD, "Biz üreticiler olarak önümüzü göremiyoruz. Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı. İnek kesimleri devam ederse yaz aylarında süt arzında düşük ve turizmden gelen talep sebebiyle tüketiciler de et ve süt bulmakta zorlanacaktır. 1 litre sürü 5.5 TL'nin üzerinde mal edip 4.70 TL'ye satmak sürdürülebilir değil. Acil önlem alınması için çağrı yapıyoruz" çağrısında bulundu