Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: sos

Fırıncılık sektöründe yeniliklerin takipçisi değil öncüsü olun!



Karen Alguadiş- Kurumsal İletişim ve Reklam Sorumlusu, Aromsa

Döhler meyvenin gücünü süt ile buluşturuyor



22 yıldır Türk gıda sanayine nitelikli ürünler sunan Döhler Gıda, özellikle süt, süt ürünleri ve dondurma üreticilerine sunduğu meyve aromalı reçetelerle inovatif, sağlıklı ve kaliteli ürünlerin üretilmesine katkıda bulunuyor.
 

Kraft Heinz, Assan Gıda’yı satın alma işlemini tamamladı


Yayın: 04-10-2021
Kategori: Gıda

Bu satın alma anlaşması, Kraft Heinz’in lezzet geliştirme ve yemek hizmetleri sektörüne odaklı Uluslararası Büyüme Stratejisi doğrultusunda gerçekleşti. Assan Gıda’yı satın alan Kraft Heinz, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da perakende ve yemek hizmeti sektöründeki operasyonlarını güçlendirme fırsatına sahip olmayı hedefliyor.
 

Kraft Heinz Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Serkan Tekeş oldu



Dünyanın önemli gıda şirketlerinden Kraft Heinz, uluslararası büyüme stratejisi doğrultusunda geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Assan Gıda satın almasının ardından, Kraft Heinz Türkiye bünyesinde birleşecek şirketlerin genel müdürlüğüne, sektörün deneyimli ismi Serkan Tekeş’i getirdi.
 

Aromsa, Adalar Lavanta Günlerinin ana sponsoru oldu



Aromsa, Adalar Müzesi’nin, Adalar Mimoza İnisiyatifi ortaklığı ve Adalar Belediyesi ile İBB Adalar Koordinatörlüğü iş birliğiyle düzenlenen ve 19-24 Temmuz tarihleri arasında Büyükada ve Heybeliada’da gerçekleşmekte olan Lavanta Günleri’nin ana sponsoru oldu. 
 

Kemal Kükrer, organik atıklarıyla 874 hanenin 1 aylık tüketimi kadar elektrik üretti



Sirke ve sos sektörünün önde gelen markalarından Kemal Kükrer, üretimi esnasında ortaya çıkan organik atıklarla elektrik üretimine destek olarak doğal kaynakların ve çevrenin korunmasına katkıda bulunuyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen bu çalışmayla şimdiye kadar 874 hanenin 1 aylık tüketimine karşılık gelen miktarda elektrik enerjisi üretildi.

Ajinomoto Türkiye’nin yeni CEO’su Pürnur Üner Öbek oldu


Yayın: 10-05-2023
Kategori: Gıda

1909 yılında kurulan; 130 ülkeye yayılmış satış ağı, 36 ülkedeki 120 fabrikası ve 34 binden fazla çalışanıyla Japonya’nın en büyük gıda şirketi olan Ajinomoto’nun Türkiye CEO’su Pürnur Üner Öbek oldu. 

Satış sürecini tamamlayan Tat Gıda hedeflerini açıkladı



Satış süreci tamamlanan Tat Gıda’nın, Koç Holding ve diğer ilgili hissedarların yüzde 49,04'üne denk gelen hisseleri, 19 Şubat 2024 tarihi itibarıyla Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi'ne devir oldu. 1967 yılından bu yana ürünlerini tüketicilerle buluşturan Tat Gıda, yeni dönemde de yatırımlarıyla, üretim, istihdam ve ihracatıyla Türkiye ekonomisine güç vermeyi hedefliyor.

Tat’ın ürettiği soslar Avrupa’nın dev zincirlerinin raflarında


Yayın: 13-03-2024
Kategori: Gıda

Tat Gıda, sos kategorisindeki başarısını imzaladığı yeni anlaşmalarla global pazarlara taşımayı hedefliyor. Kategorideki iddiasını, son yıllarda hayata geçirdiği kapasite artırımı ve modernizasyon yatırımlarıyla destekleyen firma, Avrupa’nın en büyük satış perakende gruplarından Lidl ve E.Leclerc ile sos kategorisindeki ihracat cirosunu 3 katına çıkartacak satış anlaşmaları imzaladı. Bu anlaşmalarla birlikte Tat Gıda, ihracat cirosunda yüzde 46, tonajında ise yüzde 24 artış sağlayacak. 

Fersan’da üst düzey atama


Yayın: 24-05-2024
Kategori: Gıda

Avrupa’nın en büyük sos üreticilerinden Develey’in grup şirketlerinden biri olan Türkiye’nin ilk sirke üreticilerinden ve lider sirke markalarından Fersan’ın Türkiye ve global pazarlarda markalaşma ve büyüme vizyonu doğrultusunda yönetim kadrosunda pazarlama ve iletişim faaliyetlerine liderlik edecek yeni isim Besime Bakiler oldu.