Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Döhler meyvenin gücünü süt ile buluşturuyor

22 yıldır Türk gıda sanayine nitelikli ürünler sunan Döhler Gıda, özellikle süt, süt ürünleri ve dondurma üreticilerine sunduğu meyve aromalı reçetelerle inovatif, sağlıklı ve kaliteli ürünlerin üretilmesine katkıda bulunuyor.
 




Meyveli yoğurt1838 yılında Almanya’da kurulan Döhler, Türkiye’de 1998 yılından beri içecek ve gıda endüstrisi için meyve ve sebze suyu konsantreleri, meyve püreleri, aromalar, soslar, içerik sistemleri ve son yıllarda üretimine başladığı dondurulmuş meyve ve sebze ürünleri ile entegre çözümler sağlamaktadır. Döhler Türkiye 2017 yılından itibaren İran, Pakistan ve Levant bölgesinde bulunan ülkeler dahil olmak üzere toplam 12 ülkenin sorumluluğu ile beraber bölgenin önde gelen üretici, pazarlamacı ve tedarikçilerinden biri olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Karaman, Denizli, Balıkesir ve İzmir’de bulunan 4 fabrikası ile yiyecek ve içecek endüstrisi için gerçek katma değer yaratmak amacıyla sektöründe öncü olmanın bilinci ile kendini sürekli geliştirmektedir. Karaman’da 2015 yılında kurduğu Ar-Ge merkezinde gerçekleştirdiği inovasyon ve yeni ürün çalışmaları ile yenilikçi işleme teknolojileri ve dünya çapındaki pazar bilgisini birleştirerek sektöründe tam bir hizmet sağlayıcısı haline gelmiştir.
 
Süt ve Süt Ürünleri & Dondurma konularını ele aldığımız bu özel sayımız için sorularımızı yanıtlayan Döhler Gıda Meyve, Prep ve Sos İş Birim Müdürü Dilek Özçelik, bu kategoride yaptıkları çalışmalar ve gıda sanayicilerine sundukları yenilikler hakkında bilgi verdi.
 
Süt ve süt ürünleri ve dondurma sektörüne yönelik portföyünüzde bulunan başlıca ürünleriniz ve bunların kullanım alanlarıyla ilgili bilgi verebilir misiniz?-Bu bağlamda ürünlerinizi rakiplerinden ayıran özellikleri açıklayabilir misiniz?
Süt ve süt ürünleri grubunda yer alan meyveli yoğurtlar, fermente sütlü içecekler, meyveli sütler ve taze peynirden yapılan çocuk ürünleri için meyveli preperasyonlar üretiyoruz. Meyve preperasyonları, süt ve dondurma ürünlerinde; tat, yapı, renk ve aroma gibi en önemli özellikleri belirlemede etkili oldukları için kritik öneme sahiptir. Bu nedenle de müşteri beklentilerini karşılamak için derin bilgi birikimi gerektirir. Döhler Gıda olarak bu bilgi birikimiyle müşterilerimize geniş ürün yelpazesi sunmaktayız. Ürünlerimiz, müşterimizin talebi doğrultusunda meyve taneli, meyve püreli ya da meyve suyu konsantresinden üretilebilir. Besin değeri açısından zenginleştirilmiş ürünler talep edilirse bu ürünlerimize vitamin, kalsiyum ve minerallerde ilave ederek daha sağlıklı hale getiriyoruz. 
 
Meyve taneli preperasyonlar meyveli yoğurtlarda, meyve püreli ya da meyve suyu konsantreli ürünler ise genellikle çocuk ürünlerinde ya da içecek tarzı fermente sütlü ve meyveli süt ürünlerinde kullanılıyor. Dondurma sektöründe de süt ve süt ürünleri grubuna paralel olarak meyve taneli ya da meyve püreli ürünler tercih ediliyor. Meyve taneli ürünler genellikle dondurma üzerinde görselliği artırmak amaçlı, meyve püreli ve meyve suyu konsantreli ürünlerimiz ise dondurma ile karıştırılarak gerçek meyve hissiyle lezzet artırılması için kullanılıyor. 2015 yılında Döhler mühendisleri tarafından dizayn edilerek kurulan meyve preperasyonu üretim hattımız Türkiye’deki en son teknolojiyle donatılmış üretim hattı olarak ön plana çıkmaktadır. Yüksek teknolojinin sağladığı avantajlar bizi rakiplerimizden ayırarak farklı bir konuma taşıyor. Tamamen otomasyona bağlı çalışarak kişisel hatalara pay bırakmayan üretim hattımızda üretilen ürünlerimiz, hijyenik ve steril ortamlarda dolumları gerçekleştirilerek hiçbir koruyucu katkı maddesi kullanılmadan sağlıklı ve kaliteli ürünler üretilmektedir.
 
Döhler FabrikaKARAMAN’DA AR-GE ÇALIŞMALARI
Döhler Gıda yapmış olduğu yatırımlarla bugün gelinen noktada hammaddelerinin tamamını kendi bünyesinde ve yüksek kalite standartlarında üretmekte ve böylelikle hem kalite hem de maliyet olarak rakiplerinden daha avantajlı bir konuma sahip olmaktadır. Karaman Tesislerimiz’de kurulu bulunan AR-GE Merkezimiz’de her türlü meyve ve sebze püre ve konsantre ürünlerinde kalite iyileştirme ve verimlilik artırma çalışmaları ve bununla birlikte yeni meyve ve sebzelerin üretim teknolojilerinin geliştirme çalışmaları yapılmakta olup, bu çalışmalarımız hammadde kalite verimliliğini sürekli ileriye taşımaktadır. Ürünlerimizde doğal renk maddesi olarak kullanılan tüm girdiler, Karaman Fabrikamız’da yeni kurulan renk ekstraksiyon tesisimizde yüksek standartlar ve son teknoloji kullanılarak üretilmektedir.
 
DOĞAL VE SAĞLIKLI ÜRÜNLER SUNUYORUZ
Döhler Gıda olarak süt ürünleri ve dondurma üreticilerine yönelik bu yıl içinde sunduğunuz ya da sunmayı planladığınız yeniliklerden bahsedebilir misiniz?
Döhler sloganımıza (Natural Food & Beverage Ingredients) uygun olarak müşterilerimize doğal ve sağlıklı ürünler sağlamak her zaman olduğu gibi bu yılda en önemli hedeflerimiz arasında. Sürdürebilirlik politikamız ile doğal ve sağlıklı ürünler sunma potansiyelimizi destekleyerek tüketicilerimizin kaliteli ve iyi beslenmelerine odaklanmaya devam edeceğiz. Tüketici gereksinimini karşılayacak farklı formülasyonlar ile katma değerli innovatif ürün geliştirmelerine önümüzdeki dönemde de ağırlık vereceğiz. Kalorisi doğal yollarla azaltılmış ürünleri Multisence sweet flavour olarak adlandırdığımız ve tamamen doğal olan aroma çözümümüz ile de daha fazla ön plana çıkarıyor olacağız.Tabii ki tüm bu yenilikleri, farklı lezzetleri bir araya getirerek müşterilerimize şaşırtacak ürünler olarak sunmaya devam edeceğiz.
 
“FARKLI LEZZETLER PEŞİNDE KOŞUYORUZ”
Süt ürünleri ve dordurmada günümüzün trendleri ve tüketici eğilimleri nelerdir?
Son zamanlarda da her alanda artan bir trend olarak doğal ve farklı lezzetli ürünler her iki sektör içinde önemli bir faktör olarak karışımıza çıkıyor. Tüketici her zaman sağlıklı ve kaliteli ürün arayışında olduğu için bizler de hem sağlıklı hem de farklı tatlar yaratacak değişikliklerle onların taleplerini karşılamayı hedefliyoruz. Özellikle süt ürünlerinde meyveli yoğurt grubu için meyve ile birlikte tahıl (buğday, yulaf, çavdar vb), tohum (keten tohumu, chia, haşhaş vb) ya da badem-fındık gibi kuruyemişler içeren besin değeri daha yüksek, sağlıklı ve farklı tatlar yaratacak ürünler tercih ediliyor. 
 
Her zaman ilk sırada tercih edilen çilek, şeftali gibi meyveli ürünler bu ilave lezzetlerle damak tadı daha güzel ürünler haline getiriliyor. Buna ilaveten iki ya da daha çok meyve bir arada kullanılarak meyvelerin tat birleşimindeki lezzet tüketicilere sunuluyor. Şeker tüketimi konusu her alanda çok sık dile getirildiği için her iki sektörde de bu anlamda çok ciddi önlemler alınmaya başlandı. Tüketiciler de artık bu konuda hassas davrandıkları için sofra şekeri yerine meyvenin kendisinden elde edilen doğal meyve şekerli ürünler geliştirildi. Biz de ürünlerimizde sofra şekeri yerine kendi fabrikalarımızda üretilen meyve şekerini kullanarak tüketicilerin bu taleplerine müşterilerimizin cevap vermelerini sağlıyoruz. 
 
Dondurmada, yazın ferahlatıcı etki beklentisinden dolayı bol meyveli ve aromatik tatlar tercih edildiği için yine kendi fabrikalarımızda üretimini yaptığımız meyveler, doğal aromalarla lezzeti artırılarak tüketicinin sevebileceği tat profiline getiriliyor.