Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Aromsa, Adalar Lavanta Günlerinin ana sponsoru oldu

Aromsa, Adalar Müzesi’nin, Adalar Mimoza İnisiyatifi ortaklığı ve Adalar Belediyesi ile İBB Adalar Koordinatörlüğü iş birliğiyle düzenlenen ve 19-24 Temmuz tarihleri arasında Büyükada ve Heybeliada’da gerçekleşmekte olan Lavanta Günleri’nin ana sponsoru oldu. 
 




Aromsa Lavanta GünleriAmacı dünyaya sürdürülebilir lezzetler katmak olan Aromsa’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Yasa konuyla ilgili şu sözleri kaydetti: “Son dönemde gıda sektöründe çiçek tatlarının ön plana çıkmasıyla lavantanın içecek, çikolata, çay gibi çeşitli kategorilerde kullanımının arttığını görmekteyiz. Ar-Ge merkezimizin çalışmalarıyla müşterilerimize yaratıcı ve inovatif çözümler sunuyoruz; lavanta ekstraktları da bu çözümler arasında farklı kategorilerde öne çıkanlardan birisi. Öte yandan organizasyon komitesini kadın emeği konusunda Türkiye’de farkındalık yaratma yönünde gösterdikleri emek ve çalışmalar için tebrik ederim. Bu konu özelinde Aromsa’da çalışanlarımızın yarısını; yönetim ekibimizin ise yaklaşık %70’ini kadın çalışanlarımız oluşturuyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan “2021 AR-GE Merkezinde Çalışan Kadın Personel Sayısına Göre İlk 50” listesinde ise 42. sırada yer bularak cinsiyet eşitliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık konusuna verdiğimiz önemi ortaya koymuş olduk. Adalı kadınların emeğini ve lavanta yetiştiriciliğini öne çıkaran Adalar Lavanta Günleri’nin destekçisi olmaktan mutluluk duyuyoruz.”   
 
40 yıldır yenilikçi çözümler üretiyor
Bu yıl 40. yılını kutlayan, Türkiye’nin aroma ve sos üretiminde lider firmalarından biri olan ve 70’ten fazla ülkeye ihracat yaparak yenilikçi lezzetler tasarlayan Aromsa, Türkiye ve Almanya’da bulunan toplam 9 fabrikasıyla 0 Türk sermayeli bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürüyor. 2022 yılı itibariyle gıda sektöründe arasında Türkiye’de Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan 3. şirket konumunda olan Aromsa, öncü konumunun getirdiği sorumluluk ve ekosisteme verdiği değerle ikinci sürdürülebilirlik raporunu kısa süre önce yayınladı. Aromsa’nın ürün kategorileri arasında aromalar, soslar ve şuruplar, ekstraktlar, karamelize şeker, karamel renklendirici, meyve tozları, enzim modifiye süt ürünleri ve baharat karışımları bulunuyor ve Ar-Ge merkezinde sürekli inovasyon prensibiyle yenilikçi ürünler tasarlamaya devam ediyor. 2019 yılında EFQM Türkiye Mükemmellik Ödülü alan Aromsa, aynı zamanda Almanya-Emmerich'deki tesislerinde hem üretim faaliyetlerini hem de araştırma-geliştirme çalışmalarını sürdürüyor.