Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Cargill’in Hindistan merkezli gıda operasyonları İstanbul’dan yönetilecek


Yayın: 12-07-2021

Türkiye’nin merkez konumunda olduğu Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesi, şirketin Hindistan merkezli gıda bileşenleri iş kolunun liderliğini de üstlendi. 
 

Komşu Kahve, Güneydoğu Anadolu’daki ilk şubesini Gaziantep’te açtı



Gastronomi sektöründeki 10 yılı aşkın deneyimi ile fark yaratan Aralco Group’un, topraklarımızın “komşuculuk” kültürünü hayata geçirdiği Komşu Kahve, hızla büyüyerek Anadolu’ya yayılıyor. İlk şubesi 2016 yılında İzmir Alaçatı’da açılan Komşu Kahve, İzmir, İstanbul, Bursa ve Konya’dan sonra 8. şubesini Gaziantep’te açtı. 
 

Fairy’den Çeşme Limonu’na destek


Yayın: 09-07-2021
Kategori: Gıda

Fairy, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan yerel tatlarımızdan Çeşme Limonu’nu kurtarmak için Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği yaptı. Proje ile Çeşme’deki Çeşme limonu üreticilerine üretim, gübre, pazarlama gibi alanlarda destek olunarak Çeşme Limonu üretiminin artırılması hedefleniyor. 
 

Kahve Dünyası’ndan soğuk salep 


Yayın: 08-07-2021
Kategori: Rafa Çıkanlar

Kahve Dünyası, salebi ve kaymaklı dondurma lezzetini buluşturan Soğuk Salep ile yazın en lezzetli içeceklerinden birini sunuyor. 
 

Lay’s’ten yerel üretime destek


Yayın: 08-07-2021
Kategori: Gıda

Türkiye’nin dört bir yanındaki patateslerle, özenle üretilen Lay’s, tarımsal sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. PepsiCo Türkiye çatısı altında yürütülen tarımsal faaliyetlerle Lay’s, yerel üretimi desteklerken; çiftçilere, tedarikçilere ve Türkiye ekonomisine de katkı sağlıyor. Hayata geçirilen tarımsal uygulamalarla, çiftçilere pek çok alanda verimlilik artışı sağlanıyor.
 

GEMAK pandemiye rağmen ihracatını artırdı



2020 yılını pandemiye rağmen çok iyi bir seviyede kapattıklarını, 2021’e ise aldıkları yeni projeler, almayı planladıkları işler ve büyük umutlarla girdiklerini belirten Gemak Gıda Endüstri Makinaları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hande Öztürk, “Yılın ilk çeyreğinde artan  pandemi koşullarıyla birlikte zorunlu bir yavaşlama yaşadık. Fabrikamız pandeminin ilk başladığı günden bu yana sürekli çalışıyor ve projelerimizin zamanında teslimini yapıp, devreye alma işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl geçen seneki ciromuzu geçeceğiz” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 

YESİDEF’te yeni başkan Hüseyin Bozdağ



Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu’nda (YESİDEF) genel kurulunda başkanlığa Hüseyin Bozdağ getirildi.

Nestlé, pozitif su etkisi yaratmayı hedefliyor



Nestlé Waters, sürdürülebilir su yönetimine yönelik mevcut uygulamalarını genişleterek yerel çözümler belirlemek ve bunları desteklemek doğrultusundaki iş birliklerini artıracak. 48 Nestlé Waters tesisinin her birinin çevresindeki ekosistemi iyileştirmek üzere oluşturulmuş bu çözümler, 2025 itibarıyla işletme operasyonlarında kullanılan sudan daha fazlasının doğada kalmasını sağlayacak. 
 

GCA’nın da desteklediği ‘Geleceğin Fırını Projesi’nde ikinci aşamaya geçildi



Geleceğin Fırını Projesi için 23 Haziran 2021 tarihinde AB İnovasyon Fonu'na ikinci ve son başvuru gerçekleştirildi. Geleceğin Fırını Projesi, yenilikçi ve düşük karbonlu teknolojilerin arzı için dünyanın en büyük finansman programlarından biri olan AB İnovasyon Fonu'nun ikinci aşamasına geçmek üzere Mayıs ayında 311 proje arasından seçilmişti.
 

Doğadan’da üst düzey atama



Türkiye’de 45 yılı aşkın uzmanlığı ile bitki meyve çayı kategorisinin önde gelen markalarından Doğadan’da Pazarlama Direktörü görevine Münevver Dülger Eralp getirildi.