Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Samet Serttaş yeniden GTBD Başkanı seçildi



Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği (GTBD) 2021 yılı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Samet Serttaş yeniden dernek başkanlığına seçildi.
 

Domatesin koronası 'İsrail virüsü'


Yayın: 19-05-2021
Kategori: Gıda

Antalya'daki domates üreticisi, İsrail'den gelen tohumlarda ortaya çıktığı için 'İsrail virüsü' denilen ve tıpkı koronavirüs gibi kısa sürede diğer bitkilere de yayılan virüs nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Hastalığın tespit edildiği seralar, 14 gün karantinaya alınıp, tamamen ilaçlanıyor, ürünler ise imha ediliyor. Ziraat mühendisi Abdulhamit Yeter, "'Domatesin koronası' diyoruz bu virüse. Çok sinsi bir virüs. Sera içinde yapılan işlemlerle her yere yayılıyor. Şu anda başlangıç aşamasında ama böyle giderse 3 yıl içinde yiyecek domates bulamayız" dedi.
 

Pandemide de bayram geleneklerimizden vazgeçmedik



Kahve Dünyası online mağazası verilerine göre bu Ramazan Bayramı’nda geçtiğimiz yıla oranla yüzde 22 daha fazla çikolata satışı gerçekleşirken, Kahve Dünyası online mağazası ve pazar yeri uygulamalarının toplamına bakıldığında Türk kahvesi satışlarında ise yüzde 70 oranında bir artış yaşandı.
 

Dimes’ten Pervin Ersoy’un iddialarıyla ilgili açıklama


Yayın: 17-05-2021

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy’un, kişisel instagram hesabından Dimes meyve suyunun kutusundan çıktığını iddia ettiği yabancı maddeyi paylaşmasıyla başlayan tartışmalara Dimes yazılı bir basın açıklamasıyla cevap verdi.
 

Bakan Ersoy'un eşi Pervin Ersoy'dan kutu meyve suyu tepkisi: İçinden iğrenç bir şey çıktı



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, meyve suyu kutusundan çıkan yabancı maddenin görüntüsünü takipçileriyle paylaştı. Ersoy, bu konuda Dimes Meyve Suları'nın sahibi Ozan Diren ile gerçekleştirdiği görüşmeyi de aktardı.

Ülker’den yerli bisküvilik buğday için yeni proje


Yayın: 10-05-2021

Türkiye’nin lider gıda şirketlerinden Ülker, ilk hasadı 2020 Temmuz ayında gerçekleştirilen “Aliağa Bisküvilik Buğdayı” projesinden sonra yeni bisküvilik buğday türleri elde etmek için bir kez daha kolları sıvadı. Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü’yle birlikte hazırlanan 5+5 yıllık “Bisküvilik Buğday Geliştirme Programı”nı hayata geçirecek olan Ülker, bu sayede yeni bisküvilik buğday çeşitlerinin ülke tarımına kazandırılmasını hedefliyor. 
 

Yemek Sepeti motorlu kuryeleri: Hızlı teslimat baskısı hayati tehlike yaratıyor


Yayın: 10-05-2021
Kategori: Gıda

Motorlu kuryeler, üstlerindeki fazla mesai, prim sistemi ve hızlı teslimat baskısının kalkmasını, güvenli şartlarda çalışarak insanca yaşayabilecekleri maaşları ve diğer haklarını almayı talep etti.
 

IPC ve BESD-BİR’den 10 Mayıs Dünya Kanatlı Günü mesajı



Dünyada 2020 yılında 132 milyon ton üretim yapan kanatlı eti sektörü yüz binlerce sektör çalışanı ile bu sene Dünya Kanatlı Günü’nün 9’ncusunu gururla kutluyor. Son beş senedir dünyada en çok tüketilen ve gelecek yıllarda bu şekilde devam edeceği tahmin edilen et çeşidi olan kanatlı etinde uğraş veren sektör, bu değerli besin kaynağının sofralara güvenle gelebilmesi için büyük bir özveri ile çalışıyor. 

Muratbey'den çarpıcı araştırma: D vitamini eksikliği toplum sağlığını tehdit ediyor 


Yayın: 08-05-2021

Muratbey, Türk toplumundaki D vitamini eksikliğine ayna tutacak bir araştırmaya imza attı. Üniversitelerle işbirliği içinde yapılan araştırma, özellikle kadınlarda ve gençlerde D vitamini eksikliğinin korkutucu ve “acil önlem alınması gereken” boyutlarda olduğunu gösterdi.
 

Atölye Dr. Oetker yayında



“Eliniz hamura, çikolataya, kremaya değsin!” sloganıyla yola çıkan Dr. Oetker Türkiye, yeni Atölye Dr. Oetker web sitesiyle Dr. Oetker Deneme Mutfağı Uzmanları’nın rehberliğinde Online & Fiziksel Atölyeler ve Video Kurslar aracılığıyla hem temel ve ileri seviye bilgileri, mutfağa dair ipucu & püf noktalarını hem de birçok trend tarifi tüketicileri ile buluşturuyor.